EUR: 333,65 Ft
CHF: 306,81 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Belföld

Gyöngyösi szerint a holokauszt egy állatfaj – Videó!

Itt a következő felfoghatatlan és mérhetetlenül szomorú felvétel a jobbikos Gyöngyösi Mártonról. Az Origo birtokába került videón a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese és frakcióvezetője közel másfél órán át, megállás nélkül hangoztatott antiszemita szólamokat egy 2013-as lakossági fórumon.

Szavaiból kiderült, hogy a Zsidó Világkongresszus azért jött Budapestre, hogy felmossa a padlót a magyar emberekkel, a holokauszt egy speciális állatfaj, valamint a holokausztkompenzáció egyenlő az intézményesített korrupcióval. A létező összes jobbikos antiszemita romlottságot belezsúfolta a beszédébe – írja a lap.


Ugye, azt senki nem feltételezi, hogy amikor a Jobbik kettős állampolgárságról beszél, akkor a csíkcsicsói székely bácsiban látja a nemzetbiztonsági kockázatot. (…) Nem róluk volt szó természetesen, hanem kizárólag és határozottan az izraeli-magyar kettős állampolgárokról” – ezzel az eléggé erős felütéssel kezdte meg Gyöngyösi Márton körmendi lakossági fórumát 2013 júniusában. És ez még bőven csak a kezdet volt.

„Minden zsidó nemzetbiztonsági kockázat”

Ismert, az ezt megelőző év decemberében hangzott el a botrányos zsidólistás felszólalása a magyar Országgyűlésben, ami után országjáró turnéra indult a jobbikos berkekben sztárrá avanzsálódott politikus, így jutott el a nyugat-magyarországi városba. Közvetlenül a kezdés után még egyszer megismételte, hogy nemzetbiztonsági kapcsolat tekintetében „egy fikarcnyi kétely sem merülhet fel” a székely bácsival kapcsolatban, nem úgy az izraeli-magyar kettős állampolgárokkal szemben. „Itt kitérnék arra, miért is »utazik a Jobbik« az izraeli-magyar kettős állampolgárokra” – tette hozzá a világ hetedik legantiszemitább embere, aki beismerte, hogy pártja tudatosan „utazott” rájuk. Hogy miért tették mindezt, arra két okot mondott: az első a már jól ismert „terrorállam” narratívába illeszkedett bele. Meglátása szerint Izrael egyedüliként a világon nem ismer se Istent, se nemzetközi jogot, és nem tisztel semmit a világon. Éppen ezért úgy látja:


a nemzetközi előírások figyelmen kívül hagyása miatt minden egyes izraeli állampolgár, járjon bárhol a világban, nemzetbiztonsági kockázatot jelent – hangzott a Jobbik vezető politikusának első számú érve arra, miért kell a kettős állampolgárokat kiszűrni a magyar törvényhozásból.

A másik ok szerinte, amiért indokolt volt a Jobbik zsidólistázós ötlete, az az, hogy „Izrael államelnöki szinten deklarálta Magyarország gyarmatosítását”. Ezzel értelemszerűen Simon Peresz korábbi mondatára utalt vissza, és azt hangoztatta, hogy a „pénzvilág eszközeivel gyarmatokat lehet létrehozni”, az izraeli invázió pedig Magyarországot is érinti. A konfliktus feloldására pedig egy meglehetősen meredek megoldást ajánlott az egybegyűlteknek: a hadüzenetet. „(…) Megkockáztatom, hogy ha Magyarországnak lenne valódi elitje (…) akkor egy ilyen diplomáciai botrányt nemcsak számonkérés követte volna, hanem egyenesen hadüzenet is”idézi az Origo.

„Van-e közöttünk holokauszt-túlélő?”

Izrael és a zsidóság után először a Wallenberg- és holokauszt-emlékévnek esett neki beszédében. „Jó példa erre, hogy a tavalyi évben volt egy Wallenberg-emlékév, amiről azt gondolhattuk, december 31-ével véget ér, és nagyot lélegezhetünk, hogy akkor most letudtuk a mea culpázásnak, a lelkiismeret-furdalásnak, meg a miegymásnak a nagy évét, és ezután felszabadultan beléphetünk 2013-ba. De csak lélegzetvételnyi volt az idő, hiszen az Orbán-kormány 2013-ra meghirdette a holokauszt-emlékévet, ami a mai napig tart. Újra szembesülnünk kell valami új intézkedéssel, ami a holokauszt-emlékév keretében zajlik” – mondta felháborodottan a jobbikos politikus. Nincs mese, ezután a holokauszt-túlélőkön való gúnyolódás következett, Gyöngyösi konkrétan megkérdezte a jelenlevőktől, van-e a soraikban valaki, aki túlélte a zsidóellenes népirtást.

Ezt Gyöngyösi Zsidó Világkongresszus elleni támadása váltotta fel. Gyöngyösi kifogásolta, hogy a szervezet éppen Budapesten akarta megtartani aktuális összejövetelét, ezt nyílt provokációként értékelte. Meglátása szerint ennek csupán egy kifutása lehet: felmossák a padlót a magyar emberekkel. „Ma már azzal voltak tele az újságok, hogy az FBI-nak az emberei, a Moszad emberei, az AVH-nak az emberei ellepték Budapest utcáit, és már megy az előkészítése ennek a fantasztikus világkongresszusnak, amin Orbán Viktor is felszólal. (…) Az első napirendi pontja az lesz ennek az eseménynek, hogy felmossák a padlót minden jóérzésű magyar emberrel” hangoztatta az antiszemitizmusát ma már tagadó politikus.

„Budapest-Auschwitz expresszvonat”, „a szívem szottya történet”

A belülről érkező provokációra azt a példát hozta fel elsőként, hogy egy Rosenberg Dániel életéről szóló filmet mutattak be Budapesten – írja a lap. „Nagyon megengedő vagyok, mert önmagában az még nem probléma, hogy Bródy János, Koncz Zsuzsa és Koltai Lajos közreműködésével létrejön egy zsidó tematikájú film. Ennek azonban van egy kis szépséghibája: a történet nem igaz (nevetés)” – kacagtatta meg közönségét Gyöngyösi, hogy aztán ismertesse az egybegyűlteknek, miről is szól az alkotás.

„A film dióhéjban arról szól, hogy a Budapesten lakó zsidó család gyermekét a német megszállás alatt lévő Magyarországon az SS fel akarja rakni a Budapest-Auschwitz expresszvonatra, jönnek érte a gettóba, de helyette a keresztény-magyar barátja, Magyar Zoltán, szegény képviselőtársam a Jobbikban mit kapott ezért (hehe, nevetés), feladja magát”– gúnyolódott a zsidó embereken teli tüdővel a Jobbik vezető politikusa „a szívem szottya történet” kapcsán, ami szerinte „megmérgezi a legfiatalabb generációkat”.

Gyöngyösi szótárában: holokausztkompenzáció = intézményesített korrupció

Miután alaposan lehordott egy holokauszt-túlélőt, miután belekötött egy nagykövetségi anyagba, a holokausztot egy érdekes állatfajnak titulálta. „Általában a világtörténelemben bekövetkező tragédiák úgy szoktak működni, hogy az idő múlásával, ha nem is elfelejtődnek, mégiscsak valahogy tompulnak. Az ezzel kapcsolatos érzelmek, azok nem növekednek, hanem elcsitulnak. A holokauszt az egy olyan érdekes állatfaj, amellyel kapcsolatban az indulatok nőnek. Tehát mintha egyre több lenne a holokauszt-túlélő, és egyre nagyobb lenne a holokauszttal kapcsolatos fájdalom” – fogalmazott a politikus, majd a magyar kormány által felkínált kompenzációk kapcsán fejtette ki a véleményét.

Egyenesen felháborítónak tartom azt, hogy a holokauszt-túlélők kompenzációjáról úgy beszélünk, mintha az egy teljesen természetes és magától értetődő dolog lenne. (…) A holokausztkompenzáció azért teljes mértékben felháborító, mert úgy működik, hogy a magyar kormányok a közpénzt odaadják a zsidó szervezeteknek, akik azt szétosztják, a fene tudja, kinek, ha egyáltalán szétosztják. Ezt, ha nem a zsidók kárpótlásáról lenne szó, akkor ezt a világban mindenki úgy nevezné, hogy intézményesített korrupció. Hiszen ez az. Mutyialapon működő biznisz, üzlet” – toldotta meg az addigiakat. Ebből az következik, hogy a Jobbik elnökhelyettese szerint a zsidó szervezetek ellopják a hozzájuk érkező állami pénzt, így a holokausztkompenzáció egyenlő az intézményesített korrupcióval.

Ezek után már szinte szóra sem érdemes, hogy a zsidóságot jelölte meg a „patkányforradalom” és a kommunizmus miatt az első számú felelősnek. Hozzáfűzte, hogy nehéz feladat a cionizmus és a zsidóság között különbséget tenni – emlékeztet az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek