2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Gyurcsányék elvennének a családoktól, a migránsoknak pedig adnának

A Fidesz-frakció szóvivője szerint Gyurcsányék megint elvennének a gyermekes családoktól, a migránsoknak pedig adnának.

Halász János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a DK családokat érintő felvetéseire reagálva azt mondta: Gyurcsányék kormányzásuk alatt is mindig csak elvettek a gyermekes családoktól. Elvették az egy- és a kétgyermekesek családi adókedvezményét, eltörölték az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, elvették a hároméves gyest, bölcsődéket, óvodákat, iskolákat zártak be, a családokat adóemelésekkel, megszorításokkal sújtották – sorolta.


A frakciószóvivő szerint “ha tehetnék, ugyanezt csinálnák most is”.

Hozzátette: Gyurcsányék nyíltan bevándorláspártiak, a nemzetek Európájának megszüntetésén, a kontinens migránsokkal betelepítésén dolgoznak. A Gyurcsány-párt egyik politikusa, Bauer Tamás nyíltan ki is mondta, hogy ők a migránsokban, nem pedig a családtámogatásban látják Magyarország jövőjét – jegyezte meg.


Arra a felvetésre, hogy az Origo cikke szerint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elfogadhatatlannak tartja a jobbikos Gyöngyösi Márton antiszemita kijelentéseit, Halász János úgy reagált: a Fidesz is elfogadhatatlannak tartja ezeket a kijelentéseket, és megdöbbentőnek tartja, hogy Gyöngyösi Márton frakcióvezető lehet a Jobbikban, ahogyan azt is, hogy vezető tagja az ellenzéki összefogásnak. Ez is mutatja, hogy az ellenzék a hatalomért mindenre képes – jelentette ki.

A jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztéséről szólva – amit a legfőbb ügyész választás rendje elleni bűntett ügyében indítványozott – a fideszes politikus megerősítette: a Fidesz-frakció megszavazza a mentelmi jog felfüggesztését. Szerinte a jobbikos képviselő mentegetőzik, és próbál elmenekülni a felelősség elől. A Jobbik a hatalomért mindenre képes – mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti választási csúcsjelöltje független testületre bízná a jogállamiság tagállami érvényesülésének vizsgálatát, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta: ez egy kampányjavaslat, hiszen az EU jogi alapját szerződés rendezi, amely azt is rögzíti, hogy politikai alapon nem lehet különbséget tenni egyes tagállamok között.

A Nemzetközi Beruházási Bank ügyében, amely a székhelyét Moszkvából a magyar fővárosba teszi át, Halász János arról beszélt, hogy a bank erősíti Magyarországot, a magyar gazdaságot. Hozzátette azt is, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságában minden felmerülő kérdésre megnyugtató választ kaptak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.