EUR: 320,08 Ft
CHF: 279,96 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Hatalmas siker volt a TeSzedd!

Sikeresnek ítélte a vasárnap véget ért TeSzedd! önkéntes szemétszedési akciót Weingartner Balázs, az innovációs minisztérium államtitkára.

Ismertetése szerint az előzetes adatok alapján az idén csaknem 240 ezren regisztráltak 3240 helyszínre, de a legtöbb helyen a regisztráltnál több önkéntes vett részt, így a becslések szerint a 300 ezret is meghaladhatja az akcióban részt vevők száma. A legaktívabb Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megye volt, a megyeszékhelyek közül pedig Debrecen, Szeged, Pécs és Budapest.


Az akcióban csaknem 1100 oktatási intézmény vett részt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta az együttes az MTI-t.

 • Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

 • Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Csaknem háromszor nagyobb eséllyel kapnak el valamilyen fertőzést azok a macskák, amelyeket gazdáik hagynak szabadon kószálni a külvilágban, mint azok a cicák, amelyeket nem engednek ki a szabadba – állapították meg amerikai kutatók, megjegyezve, hogy a házi macskák bizonyos betegségei az emberre is átterjedhetnek.