EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Sport

Hazaértek az olimpiai bajnokok

Ünnepélyes keretek között fogadták az Abu-Dzabiban és Dubajban megrendezett XV. speciális olimpia nyári világjátékokról hazaérkező magyar sportdelegációt tegnap a Magyar Sport Házában.

A magyar küldöttség 68 érmet – 32 aranyat, 26 ezüstöt és 10 bronzot – gyűjtött a tornán, emellett 12 negyedik, hat ötödik és egy hatodik helyet is szereztek sportolóink, és minden sportágban gyűjtöttek legalább egy érmet.


A kosárlabda-válogatott megvédte címét, és az egyesített, vagyis integrált labdarúgócsapat is aranyérmes lett. Az első helyeket tekintve a legeredményesebb magyar sportolók közé tartozik a gyalogló Huzlinger István, az erőemelő Fecske József, az úszó Szilágyi Zsanett, valamint a tornász Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián.

– Három aranyérmet nyertem az olimpián összetettben, gerendán, talajon és felemáskorláton. Az összetett áll hozzám a legközelebb, azt a számot szeretem a legjobban. Ugrásban negyedik helyezett lettem, sajnos nem zártam össze jól a lábam egy terpesznél, ezért pontoztak le – mondta a mindössze 15 éves Lívia.

Lengyel Lajos, a magyar delegáció vezetője kiemelte, hogy a sportolók a jövőben is folytatni fogják a munkát.

– Szeretném kiemelni, hogy csapatsportokban is sikeresek voltunk, hiszen kuriózumnak számít, hogy a kosárlabda- és a labdarúgócsapatunk is első helyezett lett. Sportolóink folytatni fogják a munkát, újra és újra be fogják bizonyítani, hogy a speciális olimpiának helye van a magyar sportpalettán – mondta Lengyel.

Az Egyesült Arab Emírségek első alkalommal adott otthont speciális olimpiának, a világjátékok sporteseményein és kísérő programjain 190 országból 7500 sportoló, 2500 edző, 20 ezer önkéntes és 3500 VIP-vendég vett részt.

Kapcsolódó Cikkek