EUR: 330,00 Ft
CHF: 300,17 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Sport

Hétvégén újra bizonyíthat a magyar válogatott

Miközben a Magyar Labdarúgó Válogatott Szlovákia elleni veresége borzolja a kedélyeket, egy másik népszerű sportág képviselői a Balaton partján készülnek a hétvégére. A Magyar Női Kézilabda Válogatott “A” és “B” kerete első idei összetartását tartja a júniusi világbajnoki selejtező előtt. Sérülések miatt Kim Rasmussennek ismét változtatnia kellett az eredeti elképzelésén.

Jó hangulatban készülnek a Balaton partján a válogatott játékosai. Szerdán délelőtt pihenőt kaptak. (Háfra Noémi, Klivinyi Kinga, Bíró Blanka és Schatzl Nadine). Foto/ FTC Kézilabda

Az egyhetes felkészülést a lányok Siófokon a japánok elleni barátságos mérkőzéssel zárják. A Magyar Női Kézilabda Válogatott az Ausztria elleni világbajnoki selejtezőre készül. Az osztrákokkal június 2-án vasárnap Grazban kezdünk és június 5-én szerdán Zalaegerszegen hazai közönség előtt dől el a kijutásunk a 2019-es női világbajnokság decemberi tornájára Kumamotoba, Japánba.


2019 december – Kumamoto, Japán

A japánok nagyon komolyan veszik a VB-t, ahogy a válogatottjuk felkészülését is. A mérkőzéseket Kumamotóban 2500 -10.000 fő befogadására képes stadionokban rendezik meg, mind az öt létesítmény technikai berendezéseit teljesen felújítják a világbajnokságra. Sőt már megkezdték a mérkőzések jegyeinek értékesítését is: japanhandball2019.com/en/. A decemberi Vb-t népszerűsítő videó már elérhető a VB hivatalos weboldalán.

A korábban kihirdetett keretből sérülés miatt a szövetségi kapitány nem számíthat Planéta Szimonettára, Tóth Gabriellára, Janurik Kingára és Kovács Annára. Helyettük a Debrecen kapusát Triffa Ágnest, a Fradi védőjátékosát Horváth Dórát és Kopecz Barbarát a Mosonmagyaróvár átlövőjét hívta be a balatonboglári edzőtáborozásra, illetve a vasárnapi meccsre Kim Rasmussen.

MAGYARORSZÁG–JAPÁN FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 24., vasárnap (Siófok) 15.15:  (Tv: M4 Sport)

“A” Válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)


Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)

Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác)

Beállók: ELGHAOUI Asma (Siófok KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler).

Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOPECZ Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE).

Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

“B” Válogatott kerete:
Kapusok: PÁSZTOR Bettina (Kisvárda Master Good SE), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)

Jobbszélsők: DIÓSZEGI Nikolett (GVM Europe-Vác), GROSCH Vivien (Dunaújvárosi KKA), KOVÁCS Anett (EUbility Group Békéscsabai ENKSE).

Jobbátlövők: KARNIK Szabina (MTK Budapest), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA). Irányítók: SZABÓ Kitti (GVM Europe-Vác), TÓTH Eszter (MTK Budapest)

Beállók: BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (GVM Europe-Vác), PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria).

Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Moyra Budaörs), HORVÁTH Laura (Moyra Budaörs)

Balszélsők: HÁRSFALVI Júlia (TusSies Metzingen – Németország), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), PELCZÉDER Orsolya (Alba Fehérvár KC).

Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen. Edző: Siti Beáta, Kapusedző: Bakos István

Az európai vb-selejtezők párosításai:

Ausztria-Magyarország, Horvátország-Németország, Dánia-Svájc, Svédország-Szlovákia,
Fehéroroszország-Norvégia, Szerbia-Lengyelország, Csehország-Montenegró,
Macedónia-Szlovénia, Spanyolország-Izland

Kapcsolódó Cikkek