EUR: 326,33 Ft
CHF: 290,72 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb Kecskemét

Hódított a King’s Singers

A világ egyik legismertebb és legnépszerűbb énekegyüttese hangversenyével kezdődött a 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. A kulturális központ színháztermében a hírös városba első ízben ellátogató King’s Singers dalaiban gyönyörködhettek a zeneszeretők. Az angol vokális szextett műsora rendkívül változatos volt, a reneszánsz motettáktól a legutóbbi idők popslágereiig szinte minden zenei műfajból felvillantottak egyet-egyet. Clément Janequin, Orlande de Lassus, Johannes Brahms, Jean Sibelius és Edward Elgar művei mellett tradicionális énekátiratok is szerepeltek, az estet az együttes könnyed műsorszámaiból összeállított válogatás zárta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

  • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.