EUR: 333,80 Ft
CHF: 307,06 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Külföld

Íme a Fidesz ellen forduló bevándorláspárti erők a Néppártban!

Az Origo részletes beszámolót készített azokról a főleg nyugat-európai bevándorláspárti politikai erőkről, akik megpróbálják eltüntetni előbb a Fideszt, majd pedig a többi bevándorlásellenes pártot is az Európai Néppártból.

A cél az, hogy létrehozhassanak az Európai Parlamentben (EP) egy nagy migránspárti szivárványkoalíciót, amely Manfred Weber, az EPP bizottsági elnöki tisztségre vágyó relatíve ismeretlen bajor EP-frakcióvezető helyett Soros György egyik legközelebbi szövetségesét, Frans Timmermanst választaná meg az Európai Bizottság élére – írja a lap.


Orbán Viktor magyar kormányfő a német Welt am Sonntagnak nyilatkozva kijelentette: az EPP bevándorláspárti, Fidesz-ellenes tagjai öntudatlanul ugyan, de folyamatosan azon munkálkodnak, hogy az Európai Parlament Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) elnevezésű frakciója terveinek megfelelően felszalámizzák a Néppártot, annak érdekében, hogy a májusi EP-választások után ne az EPP, hanem az S&D legyen a legnagyobb frakció – számol be az Origo.

A magyar kormányfő egyértelművé tette: „Itt nem ideológiai konfliktus zajlik, hanem a küzdelem célja az, hogy ki irányíthatja az Európai Uniót.”


Orbán Viktor szerint a Fidesz után Silvio Berlusconi pártját, a Hajrá Olaszországot (Forza Italia) tennék ki a konzervatív-centrista pártcsaládból, aztán jöhetnek az osztrákok, majd a szlovének, és így tovább.

Lássuk csak, melyek azok a névleg jobboldali, konzervatív, keresztény (bármit is jelentsen ez nekik) pártok, illetve a színeikben politizáló eurokraták, akik kizárnák az EPP-ből a Fideszt és a többi bevándorlásellenes pártot – kezdi felsorolását az Origo.

A luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV). Ezen névleg keresztény politikai tömörülés tagja az Európai Bizottság „isiászban” szenvedő elnöke, Jean-Claude Juncker. Juncker legalább fél éve követeli a nagyobbik magyar kormánypárt eltávolítását a Néppártból, de ez idáig ez nem sikerült. Párttársa, Frank Engel sem szeretné az EPP-ben látni a Fideszt. Ő már két éve folyamatosan hangoztatja ilyen jellegű meggyőződését. Idén szeptemberben természetesen megszavazta a hazánk elítélését szorgalmazó, válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést.

A portugál Demokratikus és Szociális Centrum-Néppárt (CDS-PP), valamint a Szociáldemokrata Párt (PSD). A két politikai tömörülésnek elég érdekes elnevezése van, máshol ilyen névvel baloldali pártoknak számítanának, de ezek valamiért mégis az EPP tagjai. A nevük valószínűleg azért baloldali hangzású, mert Portugáliában a tekintélyelvű, jobboldali António Salazar diktatórikus jellegű hatalomgyakorlása miatt (1932-1968) a jobboldal megfelelési kényszerben szenved, így akar ugyanis kompenzálni a szocialistáknak.

A görög Új Demokrácia Párt (ND). Az Új Demokrácia a szélsőjobboldali görög katonai junta (1967–1974) egyik utódszervezete. Európai szinten a legismertebb jelenlegi politikusa Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja. Avramopuloszról azt érdemes megjegyezni, hogy erősen bevándorláspárti, kezdeményezője volt számos Brüsszelből jövő, a migránsok befogadására irányuló tervezetnek.

A svéd Mérsékelt Párt (M). A Mérsékelt Párt saját magát is liberálisként határozza meg, így nem világos, hogy mit keres az EPP-ben. A párt támogatja az azonos neműek hazásságát és a legális migrációt.

A máltai Nemzeti Párt (NP). Bár ez a párt hivatalosan nem jelezte, hogy kizárná a Fideszt az EPP-ből, de ilyen jellegű utálásokat tett az egyik EP-képviselőjük, Roberta Metsola. Metsola Magyarország ellen szólalt fel, majd pedig így is szavazott a Soros-Sargentini jelentést követő vita után.

A lengyel Polgári Platform (PO). Ez a párt sem kezdeményezte a Fidesz kizáratását a Néppártból, ugyanakkor egyik EP-képviselőjük, Róza Thun februárban az Euractivnak adott interjújában leszögezte: „A magam részéről mindent meg fogok tenni azért, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot”. Nem meglepő módon Thun is szerepel Soros listáján.

A német CDU/CSU. A pártcsalád nagyon megosztott Fidesz-témában. A CDU egyik rangidős EP-képviselője, Elmar Brok, aki már 39 éve tagja az EP-nek. A magyar kormány Junckert ábrázoló tájékoztató jellegű plakátkampánya miatt azt nyilatkozta a német Die Weltnek, hogy szerinte komolyan kellene tárgyalni a Fidesz kizáratásáról. Az interjú alapján Brok nem ért egyet a magyar kormány bevándorlásellenes álláspontjával. A tavalyi országgyűlési választások után kijelentette, hogy nem örül Orbán Viktor újabb kétharmados győzelmének, és szorgalmazza a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását hazánk ellen. Soros szövetségeinek a listáján persze ő is szerepel.

Az Origo beszámolója szerint a fenn említett néppárti politikai tömörülések és politikusok azok, akik felszalámiznák, majd pedig szétvernék a legsikeresebb konzervatív-centrista pártcsaládot, az így keletkezett hatalmi vákuumba pedig a szocialisták ülnének bele, így Romano Prodi bukása után 15 évvel ismét baloldali elnöke lehetne az EPP-nek a holland Frans Timmermans személyében.Timmermans bevándorláspárti és Kelet-Európa-ellenes tevékenységét valószínűleg már senkinek sem kell bemutatni.

Mivel Soros György hűséges katonájának számít, ezért amennyiben a Néppárt felmorzsolása után a különböző bevándorláspárti, baloldali erők megválasztanák őt a Bizottság elnökének, akkor kiszolgáltatná az egész Európai Uniót a milliárdos spekuláns kénye-kedvének. Ez a gyakorlatban azt eredményezné, hogy mindenféle korlát nélkül jöhetnének a kontinensre a harmadik világbeli migránsok – közli a portál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek