2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Belföld

Íme, Ujhelyi felújított luxusháza

Baranyi Sándor, a Szeviép volt vezére szerint a botrányba keveredett cég finanszírozta Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő házának 30-40 millió forintos felújítását.

Tavaly novemberben ítélték el első fokon a szegedi Szeviép három korábbi vezetőjét, köztük Baranyi Sándor korábbi vezérigazgatót. A cég a térség meghatározó építőipari vállalkozása volt, de 2010-ben előbb fizetésképtelenné vált, majd csődeljárás indult ellene. A cég több száz alvállalkozója – például az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszának építésén dolgozók – nem kapta meg járandóságát. 2015-ben csődbűntett miatt emeltek vádat a cégvezetők ellen, akik mindannyian, nem jogerősen, letöltendő börtönt kaptak.

A házat kívül-belül felújították, kicserélték a nyílászárókat, új fűtésrendszert építettek ki, és a teljes energetikai hálózatot is újratelepítették

 

Az Origo szerint Baranyi Sándor arról számolt be, hogy Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szőregi házának felújítását a Szeviép finanszírozta egy közbeiktatott cégen keresztül. A közel negyvenmilliós beruházás során a hatalmas telken álló, kétszintes házat kibővítették, és tavat is építettek mellé.


A nagy családi ház mögé építettek egy wellnes részleget, amiben jakuzzi, úszómedence és kondigépek is helyet kaptak

 

A szegedi Fidesz felszólította Ujhelyit, hogy számoljon be a valóságról, azonban az MSZP-s politikus tagadja, hogy a Szeviép Zrt. pénzén újíttatta volna fel a házát. A szegedma.hu úgy tudja, Baranyi Sándor dokumentumokkal tudja igazolni állításait.

A ház és egy wellnesrészleg mögött borospince és egy mesterséges tó is található

 

 

Elismeri, hogy náci a Jobbik

Ujhelyi István egy lakossági fórumon elismerte, hogy Sneider Tamás, a Jobbik elnöke fasiszta, ennek ellenére ő mégis együttműködik vele. Erről Cs. Kádár Péter baloldali, antifasiszta újságíró számolt be Facebook-oldalán – írta az Origo. „Könnyű neked, te ragaszkodhatsz az elveidhez, nekem viszont a lehető legjobb eredményt kell elérnem” – mondta állítólag Ujhelyi az antifasiszta újságírónak.

 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek