EUR: 334,79 Ft
CHF: 311,66 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Belföld

Íme, Ujhelyi felújított luxusháza

Baranyi Sándor, a Szeviép volt vezére szerint a botrányba keveredett cég finanszírozta Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő házának 30-40 millió forintos felújítását.

Tavaly novemberben ítélték el első fokon a szegedi Szeviép három korábbi vezetőjét, köztük Baranyi Sándor korábbi vezérigazgatót. A cég a térség meghatározó építőipari vállalkozása volt, de 2010-ben előbb fizetésképtelenné vált, majd csődeljárás indult ellene. A cég több száz alvállalkozója – például az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszának építésén dolgozók – nem kapta meg járandóságát. 2015-ben csődbűntett miatt emeltek vádat a cégvezetők ellen, akik mindannyian, nem jogerősen, letöltendő börtönt kaptak.

A házat kívül-belül felújították, kicserélték a nyílászárókat, új fűtésrendszert építettek ki, és a teljes energetikai hálózatot is újratelepítették

 

Az Origo szerint Baranyi Sándor arról számolt be, hogy Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szőregi házának felújítását a Szeviép finanszírozta egy közbeiktatott cégen keresztül. A közel negyvenmilliós beruházás során a hatalmas telken álló, kétszintes házat kibővítették, és tavat is építettek mellé.


A nagy családi ház mögé építettek egy wellnes részleget, amiben jakuzzi, úszómedence és kondigépek is helyet kaptak

 

A szegedi Fidesz felszólította Ujhelyit, hogy számoljon be a valóságról, azonban az MSZP-s politikus tagadja, hogy a Szeviép Zrt. pénzén újíttatta volna fel a házát. A szegedma.hu úgy tudja, Baranyi Sándor dokumentumokkal tudja igazolni állításait.

A ház és egy wellnesrészleg mögött borospince és egy mesterséges tó is található

 

 

Elismeri, hogy náci a Jobbik

Ujhelyi István egy lakossági fórumon elismerte, hogy Sneider Tamás, a Jobbik elnöke fasiszta, ennek ellenére ő mégis együttműködik vele. Erről Cs. Kádár Péter baloldali, antifasiszta újságíró számolt be Facebook-oldalán – írta az Origo. „Könnyű neked, te ragaszkodhatsz az elveidhez, nekem viszont a lehető legjobb eredményt kell elérnem” – mondta állítólag Ujhelyi az antifasiszta újságírónak.

 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Brutális baleset az M5-ösön

  Brutális baleset az M5-ösön

  Ismét teljes szélességében járható az M5-ös autópálya Szeged közelében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.

 • Hasznos megállapodást köt a kormány a fővárossal

  Hasznos megállapodást köt a kormány a fővárossal

  A budapestieknek hasznos megállapodásokat köt a kormány Karácsony Gergely főpolgármesterrel – jelentette be Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a hétvégén.

 • Erősödik a migráció a déli határnál

  Erősödik a migráció a déli határnál

  Nagyon megerősödött a migrációs nyomás a déli határon, a téli időjárás ellenére a szárazföld mellett vízen is próbálkoznak a határsértők – közölte Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

 • Kiborult Bessenyei Ferenc özvegye Márki-Zayra

  Kiborult Bessenyei Ferenc özvegye Márki-Zayra

  Botrányba fulladt Hódmezővásárhelyen Márki-Zay díjátadó ünnepsége, vasárnap. A polgármester beszéde után ugyanis a Promenád beszámolója szerint Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye bejelentette: a díj alapításakor a tőle kért engedélyt a név használatára visszavonja a várostól.