EUR: 337,26 Ft
CHF: 315,79 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Győr

Ismét gondoltak a hajléktalanokra

A fedél nélkül élőket ismét a Rotary Club Győr lepte meg ízletes, meleg ebéddel. Közel 150 adag babgulyás fogyott el.

A rotarysok 15. alkalommal jártak a Szarvas utcai krízisszállón, ahol babgulyással, bejglivel és konzervvel várták a rászorulókat. – A Rotary az elmúlt években számos alkalommal segített olyan embereken, akik valami miatt nélkülöznek, a hajléktalanokat pedig folyamatosan támogatjuk, amivel csak tudjuk – mondta Fónai László korábbi elnök, és hozzátette, hogy ilyenkor a tagok közösen készítik el a körülbelül 150 adag babgulyást.


A rotarysok 15. alkalommal jártak a Szarvas utcai krízisszállón hogy meleg étellel kínálják a hajléktalanokat
Fotó: O. Jakócs Péter

– Nagyon hálásak vagyunk azért a támogatásért, amit évek óta kapunk segítőinktől, köztük a Rotarytól, akik a legkitartóbb és legmegbízhatóbb támogatóink – fogalmazott Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője, aki elmondta, azt külön köszönik a fedél nélkül élők, hogy házias, ízlésüknek megfelelő, magyaros étellel lepi meg őket a klub – nem véletlen, hogy minden évben szinte pillanatok alatt elfogy a finom ebéd.

– Számításaink szerint jelenleg 80–120 ember él tartósan a győri utcákon, róluk folyamatosan gondoskodnak a szolgálat szakemberei, a meleg étel pedig egy kis plusz a nehéz sorsú embereknek – emelte ki a vezető.


Körülbelül 150 adag babgulyás fogyott el hajléktalanok között
Fotó: O. Jakócs Péter

– Csalóka a mostani tél. Az, hogy tavaszias az időjárás, nincsenek kemény mínuszok, nekünk sajnos nem kedvez, hiszen egy bódult, fáradt ember bizony a néhány fokos mínuszban még könnyebben ki tud hűlni az utcán, mint ha tartósan nagyon hideg lenne – mondta a szakember.

Kapcsolódó Cikkek