EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Sport

Jamali csak szurkoló lehet a szegedi rangadón

Iman Jamali két hónapja szenvedett súlyos térdsérülést a januári világbajnokságon. A Telekom Veszprém iráni születésű magyar válogatott kézilabdázója az Egyiptom elleni csoportselejtezőn dőlt ki a sorból, és felépülése még hónapokig tarthat.

Jamalinak ez már a második súlyos térdsérülése volt, öt évvel ezelőtt a veszprémi klub vezetői a méltán nemzetközi hírnévre szert tett dr. Hangody László sebészprofesszortól kértek segítséget, aki kitűnő munkát végzett, hiszen a kézilabdázó hét hónapos kihagyás után visszatérhetett.


– Meg kell barátkoznom azzal a gondolattal, hogy a gyógyulás most sem lesz rövidebb – nyilatkozta az SzPress Sporthírszolgálatnak a veszprémi kézis. – Hetente kétszer Balatonalmádiban kezelnek, és ha minden jól megy, április végén a gyógytornát is elkezdhetem. Szeretném, ha a rehabilitáció a lehető legjobb helyen folytatódna, mert a hosszú kihagyás után épen és jó kondiban szeretnék edzésbe állni.

A körülményekhez képest egész jól van, hétről-hétre jobban érzi a dr. Béres György által megműtött térde. Szerencse a szerencsétlenségeben, hogy a jobb lába keresztszalagja szakadt el, nagyobb lenne a gond, ha a bal, az elugró lába sérül meg. Mindenesetre nem lesz kellemes a számára a pályán kívülről figyelni a bajnoki címvédő elleni vasárnapi rangadót.


– Nagyon szurkolok a csapatnak, szerintem ez a gárda képes arra, hogy a nagy rivális Szegedet idegenben is legyőzze. Ez hatalmas bravúrnak számítana és felpaprikázná a társaságot a soron következő hazai erőpróbák előtt. Messze még a Bajnokok Ligájának négyes döntője, több akadályt is sikerrel kell venni, de az elmúlt hetek csoportmérkőzései azt mutatták, hogy megvan az az erő és motiváció a játékosokban, amely a Final Four közeledtével csak tovább erősödhet. Csak az a baj, hogy legfeljebb csak szurkolóként mehetek velük Kölnbe, de azt remélem, hogy nélkülem is megállják a helyüket – hangsúlyozta a sérült játékos.

Kapcsolódó Cikkek