2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Javult a magyarok életszínvonala

A kiskereskedelmi forgalmi adatokból az látszik, hogy a többség Magyarországon tudott egyet előre lépni, a magyarok életszínvonala javult – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden a friss statisztikai adatokat kommentálva.

A Központi Statisztikai Hivatal kedden közölte: januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalma 5,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.


György László kedvezőnek tartja, hogy a munkavállalók és családok fogyasztása gyorsabb ütemben nő, mint a gazdaság, de lassabban, mint ahogy a bérek emelkednek, vagyis az emberek gyarapodnak, de félre is tesznek. A gazdaság 2018-ban éves szinten 5 százalékkal nőtt, a kiskereskedelem 6 százalékkal, a reálbérek pedig 9-10 százalékkal – emlékeztetett.

A januári kiskereskedelmi forgalmat kedvezően befolyásolta a minimálbér és a garantált bérminimum 2019 eleji emelése, továbbá a gyermeket vállaló családoknak nyújtott kedvezmények körének bővülése – mondta az államtitkár. A miniszterelnök által bejelentett több százmilliárd forintos családpolitikai intézkedéscsomagtól további pozitív hatások várhatók – tette hozzá.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Cél a bizalomra épülő, gyors és hatékony közigazgatás

  Cél a bizalomra épülő, gyors és hatékony közigazgatás

  Jogszabálycsomag készült a fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítésére, a cél a bizalomra épülő, gyors és hatékony közigazgatás – jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Advent a Várkert Bazárban

  Advent a Várkert Bazárban

  Bíró Eszter interaktív családi koncertje, Snétberger Ferenc zenei estje, Both Miklós ősbemutatója és a Random Trip koncertje, kortárs iparművészeti vásár, valamint ingyenes családi és gyermekprogramok az ünnepi készülődés jegyében – idén is várjuk az érdeklődőket a Várkert Bazárban advent idején.

 • Csalók élnek vissza a Tesco nevével

  Csalók élnek vissza a Tesco nevével

  Csalók élnek vissza a Tesco nevével, ismeretlenek hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat megszerezni a vásárlóktól – tájékoztatta az áruházlánc kedden az MTI-t.