EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Program

Jubilál a Jancsi és Juliska a Magyar Színházban

25. előadása előtt áll a Vocalise előadása, a Jancsi és Juliska című meseopera keresztmetszete. Engelbert Humperdinck operája a Grimm testvérek meséjéből jól ismert testvérpár, Jancsi és Juliska történetét dolgozza fel.A népszerű és sokat játszott opera keresztmetszetét a Vocalise csapata még 2017. november 29-én mutatta be a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán, Sánta Jolán operaénekes rendezésében. Április 14-én a 25. előadás alkalmából minden előadásra látogató gyermek, ha nem is mézeskalácsot, de puszedlit mindenképpen kap, egy szerencsés néző pedig nyertese lehet a kifejezetten erre az alkalomra készült varázsbögrének.

A 2016-ban alakult formáció – Baghi Viktória, Gaál Mónika és Kiss Viktória – célja az előadás létrehozásával a fiatal korosztály megszólítása és az opera műfajával való megismertetése volt. A klasszikus rendezésű meseopera keresztmetszet játékosságával, vidámságával és könnyen megjegyezhető dallamaival közel hozza az opera műfaját a gyerekekhez. A 45 perces, éppen egy tanórányi hosszúságú előadásban a zenei részeket mesés átvezetők kötik össze, pótolva ezzel a keresztmetszet során kimaradó részeket, és megkönnyítve az első találkozást az operával. Az előadás végén a gyerekeknek lehetőségük nyílik táncolni Jancsival és Juliskával, és akár még közös fotót is
készíthetnek a szereplőkkel.


– Énekmesterünk, Sánta Jolán operaénekes javaslatára választottuk Humperdinck: Jancsi és Juliska című meseoperáját, amely három női szereplővel is jól megvalósítható a színpadon. Az első előadásunk rögtön teltházzal indult, ami hihetetlen lendületet adott nekünk a további előadásokhoz – mondta el Kiss Viktória, aki az előadásban Jancsi szerepét énekli.

– A gyerekek és felnőtt kísérőik nagyon élvezik az előadást, az első hangtól az utolsóig velünk vannak, reagálnak a színpadon történtekre – például felnevetnek Jancsi és Juliska seprűharcán, vagy összerezzennek a boszorkány megjelenésekor – mesélte Baghi Viktória az előadás Juliskája


– Az előadást iskolai és óvodai csoportok is látogatják. A tanárok kifejezetten dicsérik a gyerekek figyelméhez igazodó játékidőt – 45 perc -, a megfelelően sűrített zenei anyagot, valamint a mese varázsát megidéző jelmezeket és díszleteket. Többen említették, hogy ez egy hiánypótló előadás a műfajjal először találkozó legkisebb korosztály számára – tette hozzá Gaál Mónika, az előadás mézboszorkánya.

A Jancsi és Juliska című meseopera keresztmetszet 25. előadására 2019. április 14-én kerül sor, és május 19-én látható ebben az évadban utoljára a Magyar Színházban. A Vocalise-lányok ezután sem pihennek majd, hiszen a június 22-i Nádor Teremben tartandó koncertjükre készülnek. Izgalmas repertoárt állítottak össze, az est során a francia nagyopera legjelentősebb képviselőinek emblematikus áriái csendülnek fel. A műsor igazi unikumnak ígérkezik, hiszen napjainkban a francia bel canto zenei világa kevésbé ismert, mint az olasz bel canto operáké. A
koncerten többek között Massenet, Gounoud, Délibes, Offenbach és Meyerbeer műveiből hallhatnak ízelítőt az érdeklődők.

Kapcsolódó Cikkek

  • Itt a Nagy Táncválasztó!

    Itt a Nagy Táncválasztó!

    Április 28-án, vasárnap a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére az ország hat városában első alkalommal rendezik meg a Nagy Táncválasztót, amelynek keretében egész napos ingyenes programra várják az érdeklődőket a Tánc Világnapja alkalmából.

  • 5 éves a Flippermúzeum!

    5 éves a Flippermúzeum!

    A mai napon ünnepli megnyitásának ötödik évfordulóját a Budapesti Flippermúzeum: ez alkalomból a héten a látogatók nem csak a szokásos belépődíj ellenében léphetnek majd kiállítótérbe.