EUR: 334,30 Ft
CHF: 304,90 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Júliustól jön az autóvásárlási támogatás

Július elsejétől legfeljebb 2,5 millió forintos támogatást kaphatnak a legalább három gyermeket nevelő családok új, legalább hétszemélyes személyautó vásárlásához – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Elmondása szerint a támogatást csak egyszer lehet igénybe venni, és nem kell előre kifizetni a 2,5 millió forintot, hanem azt közvetlenül a Magyar Államkincstáron keresztül utalják majd a kereskedőnek. Az autót nemcsak klasszikus adásvételi szerződéssel, hanem zárt végű lízingszerződéssel is meg lehet vásárolni, és az igénylőnek B típusú vezetői engedéllyel kell rendelkeznie.


Az államtitkár szerint a támogatás összege az autó bruttó vételárának legfeljebb a felét teheti ki.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Lélekmelengető novellákkal debütál az egykori tévés Palotás Petra

  Lélekmelengető novellákkal debütál az egykori tévés Palotás Petra

  Remek hír az irodalom kedvelőinek, hogy idén ősszel is sokszínű és figyelemfelkeltő újdonságok érkeznek a boltok polcaira. A kínálatból a történelmet kedvelők, a novellák szerelmesei, de akár a bűnügyek rajongói is találnak kedvükre valót – derült ki az Álomgyár Kiadó pénteken tartott könyvbemutatóján, ahol öt szerző legfrissebb munkái mutatkoztak be.

 • Így segít a fiatal vállalkozóknak a NAV

  Így segít a fiatal vállalkozóknak a NAV

  2019-ben először vesz részt a Fiatal Vállalkozók Hete – Karrier&Üzleti Show-n kiállítóként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely tavaly indította el a kezdő vállalkozások támogatására hivatott Mentor Programját.

 • A klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

  A klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

  Ha el akarjuk kerülni a klímakatasztrófát, akkor vissza kell szorítani a fosszilis erőművek működését, az atomenergiáról pedig nem mondhatunk le – mondta Áder János köztársasági elnök kedden, Pakson általános és középiskolásoknak tartott interaktív előadásán.