2019. április 23., kedd
Béla

Extra

Karthago – 40 éves jubileumi koncert

A Karthago együttes ma Magyarországon, sőt Európában is, az egyetlen olyan aktív rockzenekar, amelynek tagjai az 1979-es megalakulásuktól kezdődően, a mai napig is az eredeti felállásban muzsikálnak! Megalapításuk 40. évfordulóját egy nagy jubileumi koncerttel ünneplik meg 2019. április 13-án a Papp László Budapest Sportarénában, ahol az elmúlt évtizedeket, a generációkat átívelő slágereikkel elevenítik fel.

A zenekar megalakulását követően, egy év alatt, a 80-as évek egyik meghatározó, és azóta is az egyik legnépszerűbb hazai rockegyüttese lett. Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjükkel, amely kemény rockalapra, dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból állt, egyéni hangzást alakítottak ki, amely a mai napig egyedi és azonnal felismerhető. Az elmúlt évtizedekben dalaikkal a  slágerlistákat többször is meghódították, az első, Karthago című, rekordpéldányszámban elkelt nagylemezüket a későbbiekben számos stúdióalbum, koncertlemez, DVD-felvétel követte. A kivételes csapat olyan maradandó slágerekkel ajándékozta meg a közönséget, mint például a Requiem, a Keleti éj, a Senki lánya, Az áruló, a Barátok nélkül, a Csak a zene szól, vagy az Apáink útján, amely a „Karthago himnusza” is lett.


Népszerűségük ma is töretlen a határon innen és túl. Az öt kiváló muzsikus – Gidófalvy Attila (billentyűk, gitár, ének), Kiss Zoltán Zéro (basszusgitár, ének), Szigeti Ferenc (zenekarvezető, szólógitár, ének), Kocsándi Miklós (dob, gitár, ének), Takáts Tamás (ének, szájharmonika, dobok) – azóta is ugyanazzal az elképesztő energiával, a rájuk jellemző egyedi zenei hangzással és látványos show-val áll minden alkalommal színpadra. Közönségük a rockzenén felnőtt generációk nemzedékei, valamint a fiatalok, akik eljönnek megnézni az „Apáink útján” járó legendás rockbandát.

A jeles jubileumhoz kapcsolódóan, 2019 februárjában jelent meg a 10 vadonatúj dalt tartalmazó albumuk. Az új dalok közül néhány az Aréna-beli koncerten is felcsendül majd, de nem maradnak el a nagy slágerek sem. A 2019. április 13-i Aréna-beli nagy koncert méltó és emlékezetes ünnep lesz, meglepetésekkel, látványos színpadi elemekkel, és természetesen a negyven éve változatlanul együtt muzsikáló öt zenésszel.


Kapcsolódó Cikkek

  • Tatár Csilla: Előnyömre változtam

    Tatár Csilla: Előnyömre változtam

    Tatár Csilla csinosabb, mint valaha. A műsorvezető kisfia, Milán születése után nagyon nehezen regenerálódott, és közel két év telt el, amíg a teste és a lelke is készen állt a rendszeres mozgásra.

  • Lakásra és esküvőre költi nyereményét az Exatlon győztese

    Lakásra és esküvőre költi nyereményét az Exatlon győztese

    Véget ért a hónapok óta tartó kemény küzdelem a TV2 Exatlon Hungaryben. A győztes, Huszti Kata kemény heteken van túl, egyszer már kiesett a versenyből, a sorsnak köszönhetően azonban ő vihette haza a 20 milliós főnyereményt, amit lakásfelújításra, esküvőre és utazásra költ majd.