EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Tiltakozik az FTC a Liu Shaolin Sándort ért kirekesztés miatt

“Kínai vendégmunkásnak” titulálta a 444.hu liberális hírportál Liu Shaolin Sándor magyar gyorskorcsolyázó olimpikont. A Fradi most hivatalos oldalán jelentetett meg egy közleményt, amiben tiltakozik a felháborító és kirekesztő támadás ellen.

A Ferencvárosi Torna Club megdöbbenéssel fogadta és visszautasítja a 444.hu nevű internetes oldal közösségi médiafelületén megjelent hétvégi posztot, amelyben „kínai vendégmunkásnak” titulálta a platform főszerkesztője a magyar sport első téli olimpiai bajnokainak egyikét, Liu Shaolin Sándort – írják a közleményben.


Az FTC sportolója magyar édesanyától, Magyarországon született, itt nőtt fel, ezt az országot tekinti hazájának. Erről többször, több helyen is egyértelműen nyilatkozott. Az internetes újság és annak főszerkesztőjének kirekesztő magatartását, gúnyolódását visszautasítjuk és elvárjuk, hogy az oldal és a poszt szerzője kérjen egyértelmű bocsánatot az olimpiai bajnoktól. A Ferencvárosi Torna Club elfogadhatatlannak tart bármilyen magyarázatot az ilyenfajta kirekesztésre. Az FTC álláspontja ilyen kérdésekben hosszú évek óta egyértelmű: semmilyen kirekesztő magatartást nem tartunk elfogadhatónak – folytatja tiltakozását a Fradi.

A Ferencvárosi Torna Club 2012 óta kampányol a kirekesztés ellen. Törekvéseiket díjjal is elismerték, minden évben újabb és újabb akcióval hívják fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a kirekesztés elleni küzdelem.


Még a 444 újságírója is elhatárolódik a kirekesztő szövegtől

Tamás Bence Gáspár cikkét azzal a szöveggel ajánlotta ki a Facebookon a 444.hu, hogy “Lökött a kínai vendégmunkás” A vendégmunkás a 444 olvasatában nem más, mint Liu Shaolin Sándor magyar olimpiai- és világbajnok gyorskorcsolyázó. Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője magára vállalta a Facebook posztot, szerinte nem sértő a megfogalmazás és esze ágában sincs bocsánatot kérni érte – számol be az esetről a PestiSrácok.

Ezután a PestiSrácok.hu levelet kapott a tudósítás szerzőjétől, Tamás Bence Gáspártól, aki nyomatékosította, hogy nem ő vendégmunkásozott, ezért jelentessék meg, hogy „Az ominózus Facebook-poszt szövege nem az én művem, köszönöm.” Azaz még a 444-es újságíró is elhatárolódott Uj Péter sértő és kirekesztő szövegétől.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek