2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Külföld

Követendő példa a magyar modell

Az Egyesült Államok a magyar családtámogatási rendszert előremutatónak és követendő példának tartja – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az M1-en.

Az államtitkár közölte, hogy Washingtonban egy családpolitikai konferencián beszélt a magyar családpolitikáról, a rendezvényen a nagy amerikai családszervezetek mellett részt vett a Fehér Ház stratégiai kommunikációs igazgatója, valamint Donald Trump elnök egyik személyes tanácsadója, és mindannyian követendőnek tartották a magyar rendszert. Különösen nagy volt az érdeklődés az adórendszeren keresztüli támogatások – azaz a négygyerekes nők személyijövedelemadó-mentessége, amely a jövő évtől lép életbe –, illetve a családi adókedvezmény iránt.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Isten áldja!

    A nap képe: Isten áldja!

    Gyönyörű látványt nyújt az ausztráliai Sydney városának Szűz Mária Katedrálisa. A homlokzatra fényfestéssel rajzolták a szentanyát és a bébi Jézus képmását a Karácsony Fényei ünnepi programsorozat keretében.

  • Megvédte Magyarországot Varga Judit

    Megvédte Magyarországot Varga Judit

    A magyar jogállamiság helyzetével foglalkozó európai uniós tanácsi meghallgatás egy kívülről irányított kérdésekből álló eljárás volt, amelynek folyamán bebizonyosodott, hogy bizonyos érdekcsoportok meg akarják osztani a tagállamok közötti egységet – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter.