2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb Tatabánya

Lassítható a klímaváltozás?

A 2021–2050 közötti időszakban 1-2 Celsius-fokkal, míg a 2071–2100 közötti időszakban 3-4 Celsius-fokkal emelkedhet az éves átlaghőmérséklet.

Mindennek következményeit már gyerekeink, unokáink fogják viselni, de vajon van-e még ráhatásunk erre a jövőre? Többek között erre a kérdésre keresték a választ a Klímabarát Települések Szövetsége által rendezett tatabányai Klímabarát Estén. A szakemberek előrejelzései szerint az évszakok közül leginkább a nyár fog melegedni, vagyis sűrűbben számolhatunk extrém meleg napokkal és időszakokkal – hangzott el a Vértes Agorájában rendezett programon. Az évszázad végére a nyári csapadék mennyisége több mint 20 százalékkal is csökkenhet, míg ősszel és télen hasonló mértékű növekedésre számíthatunk. Mit lehet ebben a helyzetben tenni? Egyáltalán, honnan hová tart a magyar klímavédelem? Erről és ennek összefüggéseiről kérdezték az eseményen a téma egyik legavatottabb hazai szakértőjét, dr. Botos Barbarát, az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárát. Előadásában az emberiség tevékenységének az éghajlati változásokra gyakorolt hatásáról, annak mértékéről és egyre növekvő káros hatásáról tudhattunk meg megdöbbentő információkat. Kiderült az is, hogy mi magunk, települési szinten is sokat tudunk tenni azért, hogy ezeket a folyamatokat – ha visszafordítani nem is, de lassítani azért tudjuk őket.


Mindenki tehet azért, hogy a klíma túlmelegedése ne következzen be

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.