EUR: 330,93 Ft
CHF: 300,81 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Extra

Liu Shaolin Sándor: Nem esett jól a 444 beszólása

Óriási botrányt kavart, hogy 444.hu „kínai vendégmunkásnak” nevezte a zöld-fehérek olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázóját. Liu Shaolin Sándor most a Lokálnak reagált a történtekre, és az is kiderült, hogy sajnos nem először bántották származása miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hétvégén Szófiában rendezték a rövid pályás gyorskorcsolyázók világbajnokságát, és az 1500 méteres futam elődöntőjében Liu Shaolint kizárták lökés miatt. A 444.hu is beszámolt a sporteseményről, és a Facebookon azt a kommentárt fűzték hozzá, hogy „lökött a kínai vendégmunkás.”


Az internet népe persze azonnal az olimpiai bajnok védelmére kelt, de Shaolin klubja, a Fradi sem hagyta szó nélkül a sértő megjegyzést. Az edzők és a vezetők nyílt levélben álltak ki a korcsolyázó mellett.

„Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnokaként, sportolójaként, edzőjeként, sportvezetőjeként elfogadhatatlannak tartunk bármilyen magyarázatot az ilyenfajta kirekesztésre. Liu Shaolin Sándor, veled vagyunk, és együtt üzenjük a kirekesztőknek: Mi a Fradiban egyek vagyunk” – írták közleményükben. A történtekre most a sportoló is reagált, Sanyi a Lokálnak elárulta, hogy noha nem esett neki jól a komment, az évek alatt megtanulta kezelni a rosszmájú megjegyzéseket.


(Fotó: Cser Dániel)

– A cikk születésekor én még javában versenyeztem, így viszonylag későn értesültem a részletekről. A megjegyzés nem esett jól, de sajnos nem lepett meg – kezdte az olimpiai bajnok sportoló, aki elárulta, hogy korábban is volt hasonló atrocitásban része, például az iskolájában, de mára megtanulta kezelni ezeket a helyzeteket, amelyben a szülei is sokat segítettek neki. – Hálás vagyok a korcsolyaszövetségnek és klubomnak, a Ferencvárosnak, hogy az első perctől kezdve kiállt mellettem, ez számomra egy szuper visszaigazolás – tette hozzá a kiváló gyorskorcsolyázó.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek