EUR: 326,32 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb Kecskemét

Március 18-ig kell befizetni a helyi adókat

Az első fél évben esedékes helyi adók és a gépjárműadó befizetési határideje – mivel március 15-e munkaszüneti nap – 2019. március 18. (hétfő) – tájékoztatott dr. Határ Mária jegyző.

Az önkormányzati adóhatóság postára adta, gazdasági társaságok esetében elektronikus úton megküldte a nyilvántartott adózók folyószámla-egyenlegét tartalmazó értesítéseket a 2019. február 14-ig beérkezett és lekönyvelt befizetések és ezen időpontig feldolgozott adókötelezettséget érintő változások figyelembevételével. Az értesítő tartalmazza az adózó előző év(ek)ről eredő tartozását, esetleges túlfizetését, és a 2019. évre esedékes helyi adókat, valamint a gépjárműadót. Azokat az adózókat, akiknél a gépjárműadó vonatkozásában az adókötelezettséget érintő változás következett be, az adóhatóság határozattal, elektronikus úton vagy tértivevényes levélben értesítette. Az egyenlegértesítő és az ahhoz mellékelt készpénzátutalási megbízások („csekkek”) tartalmazzák a határozat(ok)ban közölt adó összegét is.


Természetes személy adózóknak továbbra is van lehetőségük adófizetési kötelezettségeiket banki átutalással vagy az ügyfélszolgálat ügyfélfogadási idejében elektronikus módon, POS-terminálon keresztül, bankkártyával vagy csoportos beszedési megbízás útján teljesíteni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek