2019. december 06., péntek
Miklós

Külföld

Megkéselt két őrt egy radikalizálódott rab

Késsel súlyosan megsebesített egy 27 éves, iszlám hitre áttért fogva tartott két börtönőrt a nyugat-franciaországi Condé-sur-Sarthe börtönében kedden. A férfit és élettársát a rendőrség elitegysége 10 óra elteltével előállította.

Az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó munkatársai több detonációt is hallottak. A francia rohamrendőrség regionális egységei, valamint a RAID elit alakulat tagjai napközben érkeztek a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol a fogva tartott élettársával együtt a reggeli órákban elsáncolta magát a családtagok fogadására fenntartott helyiségben. A rohamrendőrség támadása eredményeképpen tíz óra eltelte után tudták őket előállítani.


A hadsereg két helikoptere is leszállt néhány tucatnyi méterre a börtöntől, valamint egy mentőhelikopter.

Michäel Chiolo fogva tartott kedd reggel késsel támadt két börtönőrre, a mellkasukon és az arcukon sebesítette meg őket. A támadást közben Allah akbár-t (Allah a legnagyobb) kiáltott. A két börtönőr nincs életveszélyes állapotban – közölte Nicole Belloubet igazságügy-miniszter, aki délben “terrortámadásnak” nevezte a történteket.


Chiolo, aki 2010-ben tért át az iszlám hitre, köztörvényes elítélt, aki 30 évi börtönbüntetését tölti. 2015 decemberében ítélték el, amiért 2012-ben fogva tartott és megfojtott egy 89 éves férfit.

A miniszter asszony szerint a kerámia kést, amelyet nem észlelt a fémdetektor, feltehetően az élettárs csempészte be a börtönbe.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek