EUR: 326,32 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Külföld

Mi lesz veled brexit?

Másodszor is sikertelenül próbálta áterőszakolni a brit parlament alsóházán az uniós kilépésről szóló megállapodástervezetet kedd este Theresa May miniszterelnök.

A mostani szavazás a korábbihoz hasonlóan történelmi kudarcot jelentett a brit kormány számára: januárban 230, de most is több mint 170 szavazattal győztek a nemek. Az elbukott voksolás következménye, hogy ma lapzártánk után már a megállapodás nélküli brexitről szavaztak a londoni parlamentben (ennek eredményéről később számolunk be). Ha viszont itt is a nemek győznek, akkor legközelebb már a kilépés időpontjának elhalasztásáról szavaznak az alsóházi képviselők.


Fotó: EPA/JACK TAYLOR / POOL

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Elkötelezve

  A nap képe: Elkötelezve

  Hatalmas bemutatóval ünnepelte a mexikói lovas szövetség megalakulásának 98. évfordulóját Mexikóvárosban, aminek keretein belül számtalan látványos bemutatókat tartottak a legfialtabbak tehetségek közreműködésével.

 • Bilincsben vitték el a Pókembert

  Bilincsben vitték el a Pókembert

  Több mint hat óra mászás után rendőrök várták az Eiffel-torony torony tetején azt a botcsinálta Pókembert, aki miatt a torony egész területét le kellett zárni.

 • Igazi mutyikirály a brüsszeli bürokrata

  Igazi mutyikirály a brüsszeli bürokrata

  Hamis számlák, biztosítási csalás, legalább 500 000 euró csalárd elköltése, ismét egy elhallgatott bűncselekmény-sorozat az Európai Unió brüsszeli szervezetében.