EUR: 321,46 Ft
CHF: 282,32 Ft
2019. április 24., szerda
György

Belföld

Migránskártyán kapott pénzt Hasszán F.

Névtelen migránskártyát kapott Görögországban Hasszán F., a Budapesten elfogott szír terrorista, akinek havi 500 eurót, vagyis 150 ezer forintot utalt az ENSZ és az EU. Dömötör Csaba államtitkár az Országgyűlés figyelmét is felhívta a migránskártya veszélyeire.

A terrorizmus gyanújával letartóztatott 27 éves szír állampolgár menekült úti okmányt és az ENSZ és az EU támogatásaiból feltöltött migránskártyát is kapott Görögországban 2016-ban – adta hírül az M1. Mint emlékezetes, a TEK kommandósai még pénteken vették őrizetbe a nyírbátori befogadóállomáson Hasszán F.-et, aki az Iszlám Állam emírjeként öngyilkos merénylők felkészítésében és túszok lefejezésében is részt vett. A bíróság emberöléssel minősített elkövetett terrorcselekmény és terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanújával vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a férfit.


Mint kiderült: a görög hatóságok elfogadták a férfi menekültkérelmét Görögországban, sőt: azóta Kelen László, Hasszán F. védője is megerősítette az M1-nek, hogy a 27 éves szír havi 500 eurónyi, vagyis mintegy 150 ezer forintnyi támogatást is kapott anonim bankkártyán.

Az új információkra reagálva a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára megint felhívta az Országgyűlés figyelmét a migránskártyák veszélyére.


– Ez a brutális dzsihadista legalább húsz ember kivégzésével hozható összefüggésbe, jellemző módon menekültnek adta ki magát, anonim bankkártyát is kapott. Ennyit arról, hogy ezeket a kártyákat mennyire lehet ellenőrizni – fogalmazott Dömötör Csaba.

A terrorista ügyéről tárgyalt tegnap az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is. Halász János fideszes alelnök kiemelte, hogy Brüsszel közvetve támogatja a terrorizmust a migránsoknak juttatott bankkártyával.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Az M1 szerint Hasszán F. elfogásakor a magyar hatóságokat is igyekezett megtéveszteni, azt állította, hogy ő a görög titkosszolgálat beszervezett ügynöke. Ennek ellentmond, hogy védője szerint Hasszán F. analfabéta, sem írni, sem olvasni nem tud, ez alaposan megnehezíti, hogy rendszeresen jelentsen a görög hatóságoknak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek