2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Milliókat kapnak a gyerekes családok

A kormány megbízásából benyújtotta a parlamentnek a hétpontos akciótervet magában foglaló családvédelmi törvény tervezetét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – jelentette be pénteken Kásler Miklós miniszter és Novák Katalin államtitkár.

A most benyújtott tervezet a nemzet megmentésének és fennmaradásának törvénye, középpontjában a család támogatása áll – fogalmazott Kásler Miklós, az Emmi vezetője, aki pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: 2012 óta jelentősen, 21 százalékkal emelkedett a gyermekvállalási kedv, aminek realizálódását a kormány minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja.


Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hozzátette: Európában Magyarország fordítja a legtöbb pénzt a családok támogatására, 2010-hez képest már kétszer nagyobb összeget, 2000 milliárd forintot, a GDP 4,8 százalékát.

A hétpontos családvédelmi akcióterv négy pontja: a babaváró-támogatás, a csok kiterjesztése, a hitelelengedésre vonatkozó szabályozás, valamint a nagycsaládosok autótámogatása július 1-jén lép hatályba.


Eközben a Nézőpont Intézet felméréséből az is kiderült, hogy csaknem hétmillióan hallottak és hárommillióan beszélgettek már az Orbán Viktor kormányfő által februárban bejelentett családvédelmi akciótervről. A Magyar Nemzet megbízásából készült felmérés szerint a megkérdezettek 79 százaléka ért egyet a kormány családpolitikai elképzeléseivel, sőt még az ellenzéki pártok szimpatizánsainak körében is 50 százalék feletti az akcióterv támogatóinak aránya.

 

A 7 pont

1. 10 milliós gyermekvállalási támogatás.

2. Bővül a csok kedvezményes hitele.

3. Milliókat vállal át a kormány a gyerekesek jelzáloghiteléből.

4. Személyi jövedelemadó-mentesség a négygyerekes anyáknak.

5. 2,5 millió forint új autó vásárlására.

6. 21 ezer új bölcsődei férőhely 2022-re.

7. Nagyszülői gyed bevezetése.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek