EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Pécs

Nem kell rongálni a Mecseket!

Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha éppen szalonnát sütni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei, és egy remek ötlettel álltak elő. A viharban letört faágakat összegyűjtötték, és a tűzrakók köré tették, így a rongálások is megszűntek.

Többnapos sütögetéshez is elég az a farakás, amelyet a Mandulásban tettek ki a Biokom emberei. De nemcsak itt, hanem a város körül található tűzrakók mellett is sok ilyen kupaccal találkozni. A kirándulók számára kihelyezett tüzelőanyagot bárki felhasználhatja. Az ötletet a sorozatos rongálások hívták életre.


– Több százezer forintnyi kár keletkezett hétről hétre, és akkor eszünkbe jutott, hogy miért ne rakhatnánk a viharban letört ágakat a tűzrakókhoz, hátha ezzel elősegítjük a tűzrakáshoz szükséges faanyagot – mondta Szilasi Tamás, a Biokom Kft. erdőgazdálkodási vezetője.

A legtöbb kárt a Malomvölgyben okozták a kevésbé figyelmes kirándulók

Az ötlet bejött, egy hét után már lehetett látni a változást, hiszen a helyreállított padok, fabódék megmaradtak. A tüzelőanyagra pedig rászoktak, és van olyan, hogy a kirándulók már igénylik is a fát. A Biokom emberei pedig igyekszenek minden kérésnek eleget tenni, mert ezzel is állagmegóvást végeznek.

A Malomvölgy mellett a Mecsekben, a Mandulásban és a Remeteréten, valamint a kocsival megközelíthető helyeken is lehet találkozni tüzelőanyaggal a tavaszi és nyári időszakban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek