EUR: 313,23 Ft
CHF: 276,64 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Sport

Nyílt levélben tiltakoznak a Fradi sportolói

Nyílt levélben állnak ki Liu Shaolin Sándor, olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó mellett a Ferencváros sportolói, edzői, sportvezetői.

„Mi, a Ferencvárosi Torna Club bajnokai, sportolói, sportvezetői szakosztályaink képviseletében megdöbbenve olvastuk egy internetes oldal közösségi médiafelületén megjelent hétvégi posztot, amelyben »kínai vendégmunkásnak« titulálták a magyar sport első téli olimpiai bajnokainak egyikét, immár a Fradi Család egyik tagját, Liu Shaolin Sándort. Elítéljük a szerzőt és bocsánatkérésre szólítjuk fel” – írják az FTC olimpiai bajnokai, sportolói, edzői, sportvezetői.


A hétvégén hatalmas botrányt kavart, hogy a 444.hu „kínai vendégmunkásnak” nevezte a zöld-fehérek olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázóját. A gyalázatos Facebook-bejegyzésért Uj Péter, a portál főszerkesztője vállalta a felelősséget és elmondása szerint mindössze ironizált. Szerinte „a kifejezés abszurd, de semmiképpen sem sértő”.

„Álláspontunk ilyen kérdésekben egész pályafutásunk során egyértelmű volt és lesz: semmilyen kirekesztő magatartást nem tartunk elfogadhatónak. Liu Shaolin Sándor, veled vagyunk, és együtt üzenjük a kirekesztőknek: Mi a Fradiban egyek vagyunk” – zárják a levelet a fradisták.


Az aláírók között szerepel többek között Bácsi Péter birkózó, Kótai Mihály ökölvívó, Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó kézilabdázók, Hajnal Tamás, Gera Zoltán, Lipcsei Péter volt futballisták, Verrasztó Dávid és testvére Verrasztó Evelyn úszók, Madaras Norbert vízilabdázó.

 

Az utolsót fogadja a Fradi

Az éllovas Ferencváros labdarúgócsapata a tabella utolsó helyén álló Haladást fogadja szombaton az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Groupama Arénában 17 órakor.

További párosítások: Bp Honvéd–Paks, MOL Vidi–Mezőkövesd, Puskás Akadémia–MTK, Újpest–Kisvárda (17 óra, M4 Sport), Debrecen–Diósgyőr (19.30 óra, M4 Sport)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek