2019. április 25., csütörtök
Márk

Sport

Nyugdíjba ment McGregor

Visszavonult Conor McGregor. A korábban két súlycsoportban is világbajnok ketrecharcos legutóbb 2018 októberében, az orosz Habib Nurmagomedov ellen lépett ringbe, és veszített.

Komoly gyomrost vitt be rajongóinak McGregor, amikor Twitter-oldalán közölte: „Úgy döntöttem, hogy visszavonulok. A legjobbakat kívánom minden harcostársamnak.” A hír azért is meglepő, mert az ír állítólag vissza akart vágni legutóbbi legyőzőjének, Nurmagomedovnak.


Karrierjét 2008-ban kezdte az MMA-val, 2012-ben pehelysúlyban és könnyűsúlyban is a csúcsra ért, majd a UFC szervezethez igazolt, ahol a 2015-ös címmérkőzésén rekordidőn belüli kiütéssel lett bajnok, és a világ egyik legnézettebb bunyósává nőtte ki magát. Hírneve akkor emelkedett az egekig, amikor 2017 augusztusában tíz menetet bokszolt a korábban több súlycsoportban is vb-övet szerzett ökölvívó, Floyd Mayweather ellen. Az ír technikai KO-val kikapott, de mintegy 100 millió dollárral vastagabb pénztárcával távozhatott a kasszától.

Credit line: Profimedia, Splash – aktivní

McGregor legutóbb akkor hallatott magáról, amikor néhány hete összetörte egyik rajongója telefonját, mert az fotókat készített róla. Három éve is bejelentette visszavonulását, de alighanem csak azért, hogy több pénzt kaszáljon visszatérésekor.

Kapcsolódó Cikkek