2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

Orbán: Arra kérem a magyarokat, menjenek el szavazni

Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-ai európai parlamenti (EP) választáson.

Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett – fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádióban.


Szerinte meg kell mutatni a brüsszelieknek, hogy Magyarországon az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó és tolódó pártok meg Soros György-féle „ilyen civil szervezetek” irodáiban eldönteni, hogy mi történik Magyarországon és Európában.

– Mi nem vagyunk hajlandók azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az a magyaroknak nem jó – hangsúlyozta a miniszterelnök.


MTI/Koszticsák Szilárd

Kifejtette: Brüsszel 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen hazaküldte az IMF-et, és adót csökkentett. Aztán azt akarták – folytatta –, hogy „a bankok a devizahiteleket százszorosan bevasalhassák az embereken”, ám a kormány ehelyett elszámoltatta a bankokat. Brüsszel magas rezsit is akart, Magyarország ehelyett rezsicsökkentést vezetett be – tette hozzá.

MTI/Koszticsák Szilárd

– Aztán azt mondták, engedjük be a migránsokat, mi meg kerítést építettünk. Aztán most azt mondták, hogy fogadjuk vissza a migránsokat, mi meg nem vagyunk hajlandók elfogadni a kötelező betelepítési kvótát” – mondta Orbán Viktor.

A Fidesz európai néppárti tagsága ügyében úgy fogalmazott: – Majd az európai választások után eldöntjük a Fideszben, mi jó Magyarországnak, a néppárton belül kell-e folytatnunk, vagy valamifajta új pártszövetségben van inkább a helyünk.

Most kell cselekedni!

A migráció, a határvédelem, az európai egység ügyében most kell cselekedni, mert ha az európai politika nem hoz azonnali döntéseket, akkor olyan folyamatok indulnak meg, amelyeket később lehetetlen lesz megállítani – jelentette ki Orbán Viktor, a Mathias Corvinus Collegium migrációs konferenciáján, a Várkert Bazárban. Az eseményen részt vett és felszólalt Nicolas Sarkozy volt francia elnök is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek