2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

Alaposan kiosztotta az ellenzéki képviselőket hétfőn a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök, aki nemcsak a Jobbik korábbi antiszemita kijelentéseire hívta fel a figyelmet, hanem arra is, hogy a baloldal nemrég még elítélte a rasszista pártot, ma pedig már összefogna vele.

Helybe mentek a pofonért hétfőn az ellenzéki képviselők, akiknek sokkal korábban kellett volna felkelniük ahhoz, hogy kifogjanak Orbán Viktor miniszterelnökön: sorra osztotta ki őket. Talán Gyöngyösi Márton, a Jobbik antiszemita frakcióvezetője járt a legrosszabbul, aki a kormány hitelességét kérdőjelezte meg.


– Önök nemrégiben még EU-s zászlót égettek, az alapszabályukba beleírták, hogy a Jobbik kilépteti Magyarországot az Európai Unióból. Ön pedig személy szerint listázni akarta a zsidó származású képviselőket. Ehhez képest ma önök a szocialistákkal és a DK-val vannak szövetségben, akik gumilövedéket és rohamrendőröket vetettek be az emberek ellen, és „mellékesen” tönkretették a magyar gazdaságot és több millió magyar embert. Úgy gondolja, hogy ezek után a hitelességre vonatkozó kérdése komolyan vehető? – oktatta ki Gyöngyösit Orbán Viktor.

Később a kormányfő felidézte azt a világ antiszemitáit rangsoroló listát, amelyen Gyöngyösi a hetedik helyen szerepel, ám ezt Orbán túlzásnak tartotta. Ezután Gyöngyösihez és a vitába bekapcsolódó Szabó Tímeához, a baloldali Párbeszéd frakcióvezetőjéhez is szólt. Felidézte, hogy a most a Jobbikkal szövetséget ápoló Szabó maga jelentette ki 2012-ben: Gyöngyösi zsidózása után számára eljött az a pont, amikor már „ügyek mentén” sem működik együtt a Jobbikkal.


– Mindkettőjüknek gratulálok – üzent a köpönyegforgató ellenzékieknek a miniszterelnök.

Gyöngyösi antiszemita kijelentéseit nemrég a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is elítélte az Origónak. Ennek ellenére a baloldali pártok továbbra is összefognának a Jobbikkal.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.