EUR: 326,43 Ft
CHF: 289,40 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb

Osztrák kancellár: Abszurd lenne, ha a britek részt vennének az EP-választáson

Csalódottságának adott hangot az osztrák kancellár kedd este, miután a brit parlament alsóháza újból elutasította az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnéséről létrejött megállapodást. Sebastian Kurz a Brexit esetleges halasztására utalva hozzátette, abszurd lenne, ha a britek részt vennének a májusi európai parlamenti választásokon.

A néppárti politikus az APA osztrák hírügynökségnek rámutatott, a keddi londoni szavazás révén még tovább nőtt a veszélye a szigetország rendezetlen kiválásának a Brexit tervezett, március 29-i dátumának közeledtével.


Sebastian Kurz arra figyelmeztetett, hogy a megállapodás nélküli Brexit ártana az Európai Uniónak, de még inkább az Egyesült Királyságnak. Az osztrák kancellár nyitottnak mutatkozott a kiválás néhány héttel történő elhalasztására, hogy ezáltal elkerülhető legyen a rendezetlen kilépés.

Az Egyesült Királyság részvétele azonban abszurd lenne az európai parlamenti választásokon – vélekedett.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.