EUR: 337,00 Ft
CHF: 315,40 Ft
2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Sport

Otthonosan mozog Madridban a Barcelona

Hiába reménykedtek a Real Madrid szurkolói a barcelonai 1-1 után, a katalán csapat a Király Kupa elődöntőjének visszavágóján 3-0-ra elintézte a királyi gárdát. Hiába voltak veszélyesek a hazaiak, fölényüket nem tudták gólra váltani.

Egy szót se szólhattak volna Leo Messiék, ha az első félidőben kétgólos vezetést szerez a Real. Az ifjú brazil csatár, Vinícius Júnior akár háromszor is bevehette volna Ter Stegen kapuját, egy tizenegyesgyanús eset pedig megtorlás nélkül maradt. Ehhez képest Luis Suárez első kapura lövése az 50. percben a hazaiak hálójában kötött ki. Majd Raphaël Varane öngólt vétett, és Suárez 11-ese a búcsút jelentette a Realnak.


A spanyol sportlap, a Marca szerint Sergio Ramost egy komoly zakó réme kísértette, és a Suárez által értékesített 11-es után azzal tüzelte társait, hogy „ne engedjük, hogy hatot rúgjanak”.

– Győzelmünk azt bizonyítja, hogy nagyon jó a csapat, és rácáfoltunk azokra, akik szerint minket nem érdekel a kupa. Igenis, minden trófeát meg akarunk nyerni – nyilatkozta Suárez.

 A labdarúgás a koncentrációról is szól, hiába mozgósítunk nagy energiákat, a helyzeteket nem tudtuk gólra váltani. Emelt fővel búcsúzunk, de nehéz a futball méltányosságáról vagy igazságtalanságáról beszélni  mondta Santiago Solari, a királyi gárda trénere. Mindenesetre szombaton javíthat, hiszen a két csapat – ezúttal bajnoki mérkőzésen – újra találkozik. A Realnak illene győznie, annál is inkább, mert októberben 5-1-re kikapott a Bernabéu-stadionban.

Kapcsolódó Cikkek