2020. január 25., szombat
Pál

Egyéb Pécs

Pécsi az Év Európai Fája

Ez a mandulafa nemcsak győztes, hanem közösséget is épített. Több mint 45 ezren szavaztak rá az országhatáron belül és túl, így tizennégy másik országgal szemben diadalmaskodott.

A 135 éves pécsi növénymatuzsálem lett az Év Európai Fája. A pécsiek a brüsszeli díjkiosztó után pikniken is megünnepelték a győztes növényt és a rá szavazó közönséget. A győztes pécsi mandulafát Magyarország köztársasági elnöke, Áder János is megnézte, aki Pécsett tartott előadást, a Leöwey Klára Gimnáziumban.

Az Év Európai Fája versenyen voltak magasabb, dúsabb és öregebb fák is, viszont
egy sem tudott olyan összefogást elérni, mint a Havi-hegyi mandulafa – mondta Varga
Ágnes, aki a fát a versenyre benevezte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.