2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Eger

Polgárok Háza – előnyös bázis a kettős szerephez

Nálam nincs fogadóóra, az egriek bármikor rám csöröghetnek – mondta Lombeczki Gábor, aki a Polgárok Háza igazgatójaként dolgozik, és Eger egyéni képviselője. A Polgárok Háza épp ott található, ahova a képviselő választókerülete esik, így aztán ha felhívják telefonon, hamar megjelenhet a helyszínen. Lombeczki Gábort arról kérdeztük, összeegyeztethető-e a napi munkája a politikai küldetésével.

Előny vagy inkább hátrány, hogy mindig a választói közelében van?


Aki komolyan veszi a feladatait, az az ilyen kettős próbatétel esetében kiaknázza az egymást erősítő körülmények adta lehetőségeket. A Polgárok Háza a környék, a Felsőváros találkozóhelye, a közösség egyik fontos központja, amelyet ingyenesen vehetnek igénybe a polgárok a legkülönfélébb rendezvények céljára, a kanasztaklubtól a jógatanfolyamig. Az itteni programok látogatása ingyenes, ami különösen a közösségi kezdeményezések esetében nem elhanyagolható szempont.

A Polgárok Háza nemcsak programok saját szervezésére ad lehetőséget az egrieknek, de önök is szerveznek rendezvényeket. Melyek voltak ezek közül a legemlékezetesebbek?


Példaként említem az Egri Csillag Szalont, amelynek vendége legutóbb Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, európai parlamenti képviselőjelöltje volt, a vendéglátó, kérdező szerepére pedig Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőnk vállalkozott. Buzánszky Jenőt is hadd említsem meg, az aranycsapat tagját, akit ugyancsak a szalon vendégei között köszönthettünk. A Polgárok Háza tehát valóban az, amire létrehozták, a környék közösségi központja – számomra alig képzelhető el előnyösebb munkahely és bázis a képviselői feladataimhoz.

Képviselőként milyen ügyekkel keresik meg az egriek?

Eger szép város, és lakói még szebbé, élhetőbbé szeretnék tenni. Zavarja őket, ha a közterületek nem rendezettek, ha például nincs háló a sportpálya kosárpalánkján. Kicsi dolgoknak tűnnek ezek, de fontosak, amikor a lakosság közérzetéről van szó. Az én feladatom az, hogy elérhető legyek, ha az emberek hozzám fordulnának, a választóimmal legyen személyes a kapcsolatom, és hogy velük szorosan együttműködve orvosoljuk a problémákat. Eljárok a megfelelő szakirodánál, ha kell, beszélek a jegyzővel, és ha szükséges, az egri önkormányzat közgyűlése elé viszem az ügyet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.