2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Hódmezővásárhely

Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizedes munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.

Ormos Zsuzsanna 1947-ben Hódmezővásárhelyen született. Középiskolai tanulmányai után a Szegedi Tanárképző Főiskolán, majd a JATE Bölcsészettudományi Karán szerzett tanári diplomát. Hódmezővásárhely legújabb Pro Urbe díjasa elmondta, hogy négy évtizeden át tanított szülővárosában, ugyanabban az intézményben, a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Elsődleges feladatának hivatását, a tanítást tekintette, ugyanakkor  erős érdeklődést mutatott a képzőművészet, ezen belül a grafika iránt.


1985 óta számos kiállítása nyílt szülővárosában és más településeken. Legutóbb februárban Makón, a Hagymaház Galériában láthatta műveit a közönség. A díjazott hatalmas megtiszteltetésként értékelte a megbecsülést.

Oromos Zsuzsanna a március 15-i díszközgyűlésen vehette át a kitüntetést

– Hatalmas megtiszteltetés, ezt őszintén mondom, és ahogy telik az idő, most már hatalmas öröm. Meg kell köszönnöm az ajánlóknak, meg kell köszönnöm a közgyűlésen rám szavazóknak, meg kell köszönnöm az öcséméknek és a családnak, és meg kell köszönnöm a gyerekeknek, nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek – mondta Ormos Zsuzsanna a díj átvétele után.

Márki-Zay Péter polgármester köszöntőjében Ormos Zsuzsanna méltatásakor kiemelte, hogy a díjat teljes egyetértésben ítélte oda a város vezetése és a képviselő-testület a kitüntetett négy évtizedes munkájáért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.