2019. április 23., kedd
Béla

Sport

Ronaldinho csaló, Messi zseni

Előkerültek azok a 2006-os jegyzetek, amelyből José Mourinho a Chelsea menedzsereként készült a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőkre. A portugál szakember akkori segítője, André Villas Boas állította össze a dokumentumot, amiből kiderül, hogy miként vélekedtek az akkori katalán csapat sztárjairól. A Barcelona amúgy 2-1-re győzött a Stamford Bridge-en, a Camp Nouban pedig 1-1-es döntetlen született, így a Barcelona jutott tovább, abban az évben a serleget is megnyerte.

Ronaldinho, a csaló


„Nagyon technikás játékos, egy az egy elleni párharcokra kényszeríti a védőit. A védekezésben egyáltalán nem veszi ki a részét, viszont egy csaló, folyton elesik.”

Carles Puyol rosszul helyezkedik


„Agresszív, de nagyon érzelgős. Folyamatosan magyaráz a bírónak, ha ellene szabálytalankodnak, és nem tudja kezelni a provokációt. Rosszul helyezkedik, és nem irányítja jól a védőket, akkor is leshelyzetet akar teremteni, ha nem lehet.”

/Fotó: MTI/EPA/Gerry Penny

Víctor Valdés átemelhető

„Jó kapus, kiválóan irányítja a játékot mélységben. Sokszor kint áll, így át lehet emelni fölötte a labdát.”

/Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Lionel Messi: csak bal lába van

„Gyors és zseniális, azonban csak a bal lábára hagyatkozik. Szélen játszik, de középen érzi a legjobban magát. Mélyen akarja megkapni a labdát, hogy a védőkre vezethesse, a tizenhatoson kívül fel kell rúgni.”

/Fotó: MTI/AP/Ivan Szekretarev

Samuel Eto’o bárhonnan lő

„Robbanékony, és agresszív a labdával és nélküle is. Váratlanul, készülés nélkül, és bárhonnan lő. A védekező munkája nagyon erős.”

/Fotó: EPA

Andrés Iniesta trükkös

„Mindig csereként áll be, trükkös futballista. Dinamikus játékos, akinek a mozgása mellett a kivitelezési sebessége is gyors.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek