EUR: 320,10 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Science Park épül Józsefvárosban

Egy egészségipari-biotechnológiai Science Park létrehozásáról írta alá szándéknyilatkozatot három budapesti egyetem (a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem) rektora és Sára Botond józsefvárosi polgármester.

A Science Park célja, hogy – az egyetemek köré épülő innovációs ökoszisztéma alapjaként – inspiratív egészségipari innovációs környezetet teremtsen, ezáltal jelentős mértékben hozzájáruljon Magyarország versenyképességének növeléséhez is.

Sára Botond, Józsefváros polgármestere szerint a tudáspark mérföldkő lesz az oktatás, a város és az ország fejlődésében, míg Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora történelmi pillanatnak nevezte a szándéknyilatkozat aláírását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta az együttes az MTI-t.

 • Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

 • Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Csaknem háromszor nagyobb eséllyel kapnak el valamilyen fertőzést azok a macskák, amelyeket gazdáik hagynak szabadon kószálni a külvilágban, mint azok a cicák, amelyeket nem engednek ki a szabadba – állapították meg amerikai kutatók, megjegyezve, hogy a házi macskák bizonyos betegségei az emberre is átterjedhetnek.