2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Miskolc

Slytract – Erős visszatérés

A 2005-ben alakult miskolci metál formáció hosszabb szünet után jelentkezett új videóklipjével. A visszatérés olyan jól sikerült, hogy pár nap leforgása alatt komoly felkéréseket kapott a banda, például a Cannibal Corpse előtt is felléphetnek a nyár folyamán Budapesten. A részletekről Melegh Gábor énekes-gitárost kérdeztük.

Melegh Gábor a zenekar frontembere

2005 tavaszától már aktívan működött a zenekar, két demóanyag elkészülte után, 2008-ban jött ki a Slytract első lemeze, ami egy osztrák kiadó gondozásában jelent meg. Ezt követően a külföldi koncertmeghívásaik is szépen megszaporodtak.


 

– 2011-ben jelent meg az osztrákoknál a második albumunk, még ennek az évnek a végén lenyomtunk egy európai turnét két svéd zenekarral, ami tizenöt állomásos volt, és nagyon jól sikerült. De egy év múlva – mikor bejelentettük a megszűnésünket – már úgy éreztük, hiába vannak a jó eredmények, ha nem az elvárásainknak megfelelően alakulnak a dolgaink. Magyarul a második album után komolyabb előrelépésre számítottunk. Ezt követően a tagok és én is más zenei irányvonalakat kerestünk, szükség volt a megújulásra, főleg nekem – mondta Gábor.

A Slytract vége felé már jóval dallamosabb zenéket kezdett írni az énekes-gitáros, amely nem igazán illett a csapat zenei vonalába. Végül teljesen az elektronikus zene felé fordult, immár szólóban. Az újraindulás gondolata pár év után realizálódott a tagokban, de a hivatalos bejelentés csak később érett meg.


– Sok impulzus ért 2016–2017 környékén, sokan biztattak, hogy folytassuk a Slytractet, a korábbi tagoknál is ebben az időben formálódott meg a gondolat. Csak egy szikra kellett, hogy ez berobbanjon, ami meg is volt, és 2017 nyarán lett hivatalos, hogy újra működünk, dolgozunk. Galántay Tamás dobos megmaradt a régi formációból, Czeglédi Gyula évekig dolgozott velünk a korábbi időszakban koncertgitárosként, most teljes értékű tag lett. Basszusgitáros poszton történt változás 2017-hez képest is, Zsengellér Szabolcs helyére Bencze Márton érkezett – részletezte a frontember.

A csapat az újjáalakulás után elkezdett a lemezén dolgozni, de nem koncerteztek. Idén február végén jöttek ki egy videóklippel, melyben Knapp Oszkár vendégeskedik énekesként, aki az egykori Insane-ből és a jelenlegi Wrong Side-ból lehet ismerős.

– A koncepciónk az volt, hogy készüljön egy új lemez és egy klip, koncertezni pedig csak utána indulunk. 2018 júliusára elkészültünk a tizenkét dallal, a lemez most van gyártás alatt, április végén meg is jelenik. Múlt héten jött egy koncertfelkérés: Magyarországra látogat a világ legnagyobb death metal zenekara, a Cannibal Corpse és mi leszünk az előzenekaruk júniusban, az A38-on – újságolta Melegh Gábor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.