2019. október 20., vasárnap
Vendel

Extra

Sokkol a Jackóról szóló film

Nem csak külföldön, itthon is óriási port kavart a Neverland elhagyása című dokumentumfilm, mely szerint a pop királya egy beteges pedofil volt. Van, akit sokkolt és van, aki továbbra sem hisz az áldozatoknak.

– Michael az egyik legkedvesebb, leggondoskodóbb ember volt, akit valaha ismertem. (…) És szexuálisan bántalmazott. Hét éven át – ezzel a vallomással kezdődik az HBO nagy botrányt kavart dokumentumfilmje, melyben két ma már felnőtt férfi, Wade Robson és James Safechuck állítja, hogy Michael Jackson kisfiúként szexuálisan molesztálta őket.


– Különlegesnek éreztem magam, egy kisfiú voltam a világ túloldaláról, és Michael engem választott. Fülig szerelmes voltam belé, azt mondta ő is szeret – mondta Wade Robson, akit állítása szerint hét és tizennégy éves kora között szexuálisan bántalmazott Michael Jackson. – Akkor nem éreztem úgy hogy bánt, csak így fejeztük ki a szeretetünket – sóhajtotta a férfi, aki gyomorforgató részleteket is elárult együttléteikről, amelyek a zenész neverlandi birtokán történtek. Állítása szerint együtt fürödtek, aludtak és kölcsönösen kielégítették egymást, szülei pedig semmit sem tudtak az egészről.

Profimedia, Caters News

– Megtanított hogyan öltözzek fel gyorsan és halkan, ha esetleg anyám kopog, ne fogjon gyanút – mesélte már James. Az ő ágyában aludtunk (…) hétéves voltam, amikor kezdődött. A lábam közé tette a kezét és egyre feljebb vándorolt, majd arra kért, cseréljünk. Ez a mi titkunk, ha kiderül, mindketten börtönbe kerülünk, ezt mondogatta – vallotta a férfi, aki tisztában van vele, hogy sokan nem hisznek neki. Hiszen a 90-es évek elején éppen ő volt az, aki kiállt a poplegenda ártatlansága mellett, mikor először pedofíliával vádolták.


– Mintha a munkám része lett volna, hogy mindent tagadjak. (…) Még mindig szégyellem magam, még mindig azt hiszem, az én hibám volt – mondta James. – Bár megvédhettem volna másokat, bár tehettem volna valamit, de nem volt elég erőm – tette hozzá Wade.

Michael Jackson és James Safechuck

James Safechuck Profimedia, Splash – aktivní

 

A vélemények megoszlanak
Van, aki Jacko ártatlanságában hisz, van, aki pedig a pokolba kívánja a két, állításuk szerint hazugságokat terjesztő férfit. Stevie Wonder a két férfit kiáltotta ki bűnösnek, amiért meghurcolják a poplegendát, miközben Michael testvére, Janet Jackson nem állt ki öccse ártatlansága mellett. A család ugyanis arra kérte az énekesnőt, hogy adjon ki egy közleményt, melyben megvédi öccsét, de ez végül nem történt meg. Paris, Jacko lánya azonban a Twitteren állt ki apja mellett. „Nem kellene a túlzó bulvár címeiből súlyos következtetéseket levonni. Az összképet kell nézni!”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek