2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Soros György szövetségeseivel van tele az Európai Néppárt

Soros György szervezete, az OSF feljegyzéséből kiderült (a feljegyzést a DC Leaks portál publikálta közel három éve), hogy a bevándorláspárti spekulánsnak 36 EPP-képviselő megbízható szövetségese – tudta meg az Origo.

Több név mellé megjegyzést is fűztek, például a luxemburgi – papíron jobboldali – Frank Engel neve mellé: mégpedig az szerepel a Soros-iratokban, hogy megfelelő pillanatokban saját pártcsaládjával is kész szembefordulni. Engel ezt később bizonyította is, ő az egyik legharciasabb bírálója a Fidesznek. Így végképp érthetővé válik, hogy miért merülhetett fel egyáltalán az EPP-ben (az Európai Néppártban), hogy a Fideszt kizárják. És természetesen azonnal adódik a kérdés: az EPP döntésétől függetlenül, a kereszténydemokrata értékeket valló Fidesznek van-e egyáltalán értelme egy ilyen pártcsaládban maradnia. Hiszen az EPP-ben egyre nagyobb szerepet kapnak Soros emberei, ráadásul a pártcsalád folyamatos gyengülése miatt már nemcsak balliberális, de szélsőbaloldali koalíciós partnereket is keres a májusi uniós választást követő időszakra – írja a lap.


Mint ismert, a Fidesz tagságáról szavaz az Európai Néppárt március 20-án miután a Néppárt 13 tagpártja kezdeményezte a magyar kormánypártok kizárását a pártcsaládból.

A Fideszt ért támadások fő oka, hogy a kormánypártok továbbra is bevándorlásellenes állásponton vannak, és nem hajlandóak ezt feladni annak érdekében, hogy a baloldali, zöld és liberális frakciók igényeinek megfeleljenek. Szemben Manfred Weberrel, aki láthatóan erőteljes udvarlásba kezdett ezeknek az erőknek – számol be az Origo


De hogy a Fidesz ellen intézett pártcsaládon belüli támadásokat teljesen megértsük, fontos felhívni a figyelmet arra, hogy Soros emberei bizony ott ülnek az Európai Néppárt soraiban is. Ahogy azt korábban az Origo megírta, létezik egy lista a Soros-féle Open Society Foundation (OSF) belső adatbázisából, amelyen a milliárdoshoz közeli európai parlamenti (EP) képviselők szerepelnek. A DC Leaks tényfeltáró portál tette közzé, közel három évvel ezelőtt. A lajstromban “megbízható szövetségesek” címke alatt olvasható a döntéshozók neve, ebből kiderül, hogy Soros György 226 politikusnál bír valamilyen befolyással az összesen 751 képviselőt tömörítő EP-ből. Tehát – ha ironikusan akarunk fogalmazni – Soros rendelkezik a legnagyobb frakcióval az Európai Parlamentben.Soros a Néppárt tagjai közül is többekkel meglehetősen jó kapcsolatban áll. Így kerültek rá a bevándorláspárti spekuláns baráti listájára is. Ezért ne lepődjön senki meg azon, hogy pártcsaládon belül is sok ellensége van a Fidesznek, főként kisebb pártok részéről. Számítások szerint ugyanis az Európai Néppártból 36 képviselő szerepel Sorosék baráti listáján, ami jelentős szám, a frakció körülbelül egyhatoda – tudatja a portál.

Mint arról már korábban Rogán Antal nyilatkozott, a Fidesznek addig éri meg az Európai Néppártban maradni, amíg az nem áll át teljes egészében a bevándorláspártiak oldalára.

Egy megváltozott, a bevándorláspárti, balliberális pártoknak állandó engedményeket tevő Néppártban nem szabad bennmaradni. A következő napokban, hetekben kiderül, hogy a Néppárt vissza kíván-e térni alapértékeihez. Vannak azonban olyan jelek, amelyek azt mutatják: nem – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek