EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Belföld

Soros miatt támadják a Fideszt

Soros György a fő mozgatórugója az Európai Néppárt (EPP) támadásának, amit az a Fidesz–KDNP ellen intézett – írja a 888.hu. Manfred Weber, a néppárt EP-frakciójának vezetője három feltételt szabott a magyar kormánypártnak, amelyek teljesítése esetén elkerülheti az EPP-ből való kizárását. Ezek egyike árulkodó: a Soros-egyetem miatt aggódik.

A portál felidézi: elkezdtek gyülekezni a „hasznos idióták”, az Európai Néppárt tizenhárom tagja kezdeményezte hivatalosan a Fidesz kizárását. Ezek persze saját országukban marginális pártocskáknak számítanak – ráadásul az EPP 79 tagjából mindössze tizenhárom alakulatról van szó, ami elenyésző kisebbségnek számít –, a sorosista médiumok mégis kéjesen dörzsölik a tenyerüket.


(MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

Örömük nem meglepő, hiszen Manfred Weber néppárti frakcióvezető elárulta magát, honnan is fúj a szél: három feltételt szabott a Fidesznek, amelyek egyike nem meglepő módon a Soros-egyetem Budapesten maradása. Persze a valóságban az egyetemet továbbra sem üldözték el Magyarországról, ezt bárki láthatja, aki elmegy a Nádor utcai épületükbe, vagy ellátogat a honlapjukra.

– Egyetemünk az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon akkreditált, budapesti székhelyű felsőoktatási intézmény – olvasható a weblapon. Nyilván egy üldözött intézmény nem így nyilatkozik saját magáról.


– Megmalmozzák Manfred Webert – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az ATV-ben. Szerinte a német politikus mindent elhisz a kormánypártról, amit a Fidesz ellenfelei hangoztatnak. – Higgyen a szemének! – tette hozzá.

– Az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette, a Soros-hálózat minden követ megmozgat a saját érdekeinek a képviseletében.

Mint ismert, Soros György 2014 óta hússzor találkozott uniós vezetőkkel, a milliárdos gyakorlatilag kézi vezérléssel irányítja az Európai Uniót.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    A kisadózó vállalkozás a főállású kisadózó után 2019-ben változatlanul havi 50 ezer forint, vagy – választása szerint – havi 75 ezer Ft, míg a főállásúnak nem minősülő kisadózó után havi 25 ezer forint tételes adót fizet a bevételi értékhatárig (a szintén változatlan 12 millió forint erejéig, viszont e tekintetben nagyon kedvező változás idén, hogy az alanyi áfamentes értékhatár is 12 millió forintra nőtt).

  • Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén, a budapesti Várkert Bazárban.