EUR: 326,27 Ft
CHF: 289,86 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb Pécs

Szabad a gazdi

Új, ingyenes kiadvánnyal segítik a kutyák örökbefogadását, amelyhez az állatmenhelyeken és gyepmesteri telepeken lehet hozzájutni. A felelős örökbefogadást és állattartást támogató kötet emellett bárki számára az interneten is elérhető, és a Szabad a gazdi kampány oldaláról tölthető le. A kiadványt a pécsi Misina Természet- és Állatvédő Egyesület menhelyén mutatta be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

A felelős állattartást népszerűsítő Szabad a gazdi program az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampánya. Célja, hogy arra ösztönözze a leendő gazdikat, hogy vásárlás helyett örökbefogadással és ivartalanítással gondoskodjanak kedvencükről. Most újabb kötetet adtak ki, amelyet a Pécs-Somogyon található Misina Természet- és Állatvédő Egyesület telephelyén és menhelyén mutattak be.


Az örökbefogadást segíti a kiadvány

Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület igazgatója elmondta: egy örökbefogadás után lehetnek olyan pillanatok, amikor a kutyáknál előjönnek a régi berögzülések. – A kiadvány azért is hiánypótló, mert segít abban, hogy ezeket hogyan kezeljük, illetve számos olyan kérdésre ad választ, ami nagyban támogatja az örökbefogadást – hangsúlyozta Farkas Tamás.

– A Fogadj örökbe! című kötet hasznos gyakorlati tanácsokat nyújt már a kezdeti lépésekről, részletesen leírja például azt is, hogy milyen szempontok mérlegelésével érdemes négylábú társat választani. Az útmutatóban szó esik többek között a kutya örökbefogadásának jogi feltételeiről, a tartási költségekről, de gyakorlati tanácsokat is nyújt az összeszokás megkönnyítésére. A kormány ezek mellett több intézkedéssel is támogatja az állatvédelmet – mondta Zsigó Róbert, za élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.


Hoppál Péter (balra) országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert (jobbra) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

– Öt éve több olyan intézkedés is született, amely az állatvédelmet szolgálja. 2013-ban elindult az ebek kötelező chippezése, és létrehoztunk egy olyan ebadatbázist, amely a jelölést és nyilvántartást segíti. Ennek hatására az állatmenhelyekre bevitt kutyák száma csökkent, és 80 százalékra emelkedett azoké, amelyeket örökbe fogadtak – mondta Zsigó Róbert.

A kiadvány az állatmenhelyeken és az interneten is elérhető

A kötet ingyenesen is letölthető a Nébih Szabad a gazdi programjának weboldaláról. Emellett az állatmenhelyek és gyepmesteri telepek nyomtatott formában is igényelhetik a hivataltól.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.