2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Takács: Az országimázs építésére ad lehetőséget a dubaji világkiállítás

Az országimázs építésére ad lehetőséget a 2020-as dubaji világkiállítás – mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Takács Szabolcs közölte: az expón be lehet mutatni Magyarország múltját, hagyományait, identitását, valamint azt, hogy az ország hogyan tud reagálni a modern világ kihívásaira.


A magyar pavilon mondanivalója középpontjában az áll majd, hogyan lehet ötvözni az innovációkat, a kutatásokat és az új ötleteket a hagyományokkal. Erre reflektál majd a pavilon kinézete is, amely az előzetes koncepcióterv szerint a hagyományos építészetet és a modernitást ötvözi – tudatta.

Takács Szabolcs elmondta: a hat hónapos kiállítás fontos eleme lesz a figyelem felhívása a vízkészlet csökkenésére.


Ezért a pavilon fő építőanyaga a fa lesz, így a betonhoz sem kell vizet használni – tette hozzá.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy az expóra 25 millió látogató várható.

Magyarország célja, hogy kétmillió ember látogassa meg a magyar pavilont, ahol hat hónapon keresztül mindennap magyar vonatkozású programokat rendeznek – tette hozzá.

Dubaj 2020. október 20. és 2021. április 10. között rendezi meg a világkiállítást, amelyen 190 ország vesz részt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vonat segíti a metrópótlást

    Vonat segíti a metrópótlást

    Van fantázia az elővárosi vonatok városi szerepeltetésében: a 3-as metró pótlására jó eszköznek bizonyulhat, hogy a kelebiai vonalon közlekedő szerelvények Kőbánya-Kispest helyett a Keleti pályaudvarig közlekednek a nyári menetrendváltás után – írja keddi számában a Magyar Nemzet.