2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Tarlós megállapodást kötött a reptéri zajcsökkentésről

Együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a főpolgármesteri hivatal a budapesti Liszt Ferenc repülőtérrel összefüggő éjszakai zajcsökkentésről.

A megállapodás értelmében Palkovics László miniszter és Tarlós István főpolgármester egyetért abban, hogy intézkedéseik célja az éjszakai zaj csökkentése és az életminőség javítása a repülés által érintettek körében. A felek támogatják a légi közlekedés zajterhelésére vonatkozó szabályok szigorítását, azt hogy a mélyalvási időszakban a repülések megszüntethetők legyenek Budapest felett, illetve a hátszeles leszállásokra vonatkozó ötcsomós korlátozás felülvizsgálatát. Abban is egyetértés van, hogy szükséges a repülési engedély megsértőire kivethető szankcionálás lehetőségének felülvizsgálata.


Tarlós István
Fotó: Mészáros Diána

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.