EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Teljes érdektelenség, kínosan kevesen az ellenzéki tüntetésen

Feltehetően még az ellenzéki pártokat is megdöbbentette, hogy milyen kevesen mentek el tüntetgetni Budapesten, az összellenzékinek mondott, bevándorláspárti programra – számolt be az Origo.

Lézengtek az emberek, még a perecárus is szomorúan ácsorgott. A programon – mások mellett – beszélt Gyurcsányné a DK-ból, és Jakab Péter, az antiszemita Jobbik antiszemita képviselője is. A mai nap egyértelműen egy újabb ellenzéki összeomlás napja: Gyurcsány tüntetésén néhány tucatnyian voltak, az LMP-s rendezvényen pedig alig több mint kétszázan. Zárójelben jegyezzük meg: a Múzeumkertben Orbán Viktor miniszterelnök beszédét 20 ezren hallgatták végig. Az Erzsébet hídnál, az összeellenzéki programon nagyon nagy jóindulattal ezerháromszázan lehettek.


Lézengenek az emberek az ellenzéki tüntetésen – fotó: Origo

 

Az Origo megemlíti, hogy a tüntetésen az ellenzék szerzett egy új fiatalt, egy egyetemistát. Olyan eredeti gondolatot fogalmazott meg, hogy nem jó a közöny. Egy Soros-szervezet aktivistája szerint drága az albérlet Pesten, egy mozgalmár pedig megállapította, hogy a politikának az emberekről kell szólnia. Egy volt SZDSZ-es politikus pedig saját versét adta elő. Beszélt persze Márki-Zay Péter is. Nem adóbotrányáról, nem a helyi botrányairól, hanem arról, hogy az emberek beszélgessenek egymásról.

Nem véletlen természetesen, hogy az első beszédet Gyurcsányné mondta. Hiszen közismert: a DK-baloldal-Jobbik koalíció vezetője a férje. Elmagyarázta, hogy miért nincsenek sztrájkok (mindenki retteg természetesen), és követelte, hogy azért legyenek. Nem szeretne Nemzetek Európáját, ellenben Európai Egyesült Államokat igen.


Jött Hadházy Ákos, aki ezúttal két lábon állt. Ő is feladatokat osztott ki az alig több mint ezerfős közönségének. És példátlanul trágárkodott: szánalmas balfaszok vagyunk, mondta, már amennyiben nem váltják le tíz percen belül a törvényesen megválasztott kormányt.

Nagyon nagy jóindulattal ezerháromszázan lehettek – fotó: Origo

 

Jakab Péter nagyon dühösen nem mondott semmit, majd egy kevéssé ismert LMP-s magyarázkodni kezdett, azt próbálta megideologizálni, miért vannak ilyen kevesen: előbb a nagyon hidegről beszélt (délelőtt a Múzeumkertnél ezek szerint kánikula volt, nyilván azért voltak ott 20 ezren), meg hogy milyen kitartás kell egy ilyen hosszú programhoz, ennyi hozzászóló meghallgatásához. Bősz Anett a Liberálisoktól pedig egyetértést akart, meg vitát is. Teljesen világos.

Az MSZP-t Kálló Péter képviselte, ő tavaly még teljesen független volt (Független Diákparlament). Most kiderült, mennyire az. A szocialisták uniós listáján szerepel. Jávor Benedek pedig Brüsszelt dicsérte.

A portál szerint a program egy zavaros 12 ponttal ért véget. Majd egy rémes szóviccel: a konferanszié azt mondta a „tömegnek”, hogy mindenki emelje fel a mobiltelefonjait, és bár nappali fény volt, azt mondta, hogy mutassuk meg, most is tudunk világosságot csinálni, majd jött a rendezvény színvonalához méltó szóvicc: ebből nem lesz Világos!

Világos: ahol letették a forradalmárok 1849-ben a fegyvert. A világosi fegyverletétel, ami a magyar szabadságharc végét jelentette.

Mindezt 2019. március 15-én, Budapesten, az ellenzéki tüntetés végén.

Kapcsolódó Cikkek