EUR: 313,23 Ft
CHF: 276,64 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Teljes érdektelenségbe fulladt az ellenzéki tüntetés

Március 15-én az ellenzéki pártok összellenzékinek mondott bevándorláspárti tüntetést hirdettek meg Budapesten, de nagy valószínűséggel még ők is meglepődtek a program iránti totális érdektelenségen. A helyszínen lézengő embereket és az ellenzék újabb kudarcba fulladt akcióját lehetett látni.

Lézengtek az emberek, még a perecárus is szomorúan ácsorgott. A programon – mások mellett – beszélt Gyurcsányné a DK-ból, és Jakab Péter, az antiszemita Jobbik antiszemita képviselője is. A mai nap egyértelműen egy újabb ellenzéki összeomlás napja: Gyurcsány tüntetésén néhány tucatnyian voltak, az LMP-s rendezvényen pedig alig több mint kétszázan. Zárójelben jegyezzük meg: a Múzeumkertben Orbán Viktor miniszterelnök beszédét 20 ezren hallgatták végig. Az Erzsébet hídnál, az összeellenzéki programon nagyon nagy jóindulattal ezerháromszázan lehettek – számol be az Origo.


fotó: Origo

A tüntetésen beszélt persze Márki-Zay Péter is. Nem adóbotrányáról, nem a helyi botrányairól, hanem arról, hogy az emberek beszélgessenek egymásról – írja a lap.

Az Origo beszámolója szerint a szégyenteljesen kevés közönségnek ezután elénekelte egy hatfős kórus a Szabadságkórust a Nabuccóból. Pontosan úgy, ahogy azt olvasóink elképzelik… Majd jönnek a pártok, Gyurcsányné vezetésével. Nem véletlen természetesen, hogy az első beszédet Gyurcsányné mondta. Hiszen közismert: a DK-baloldal-Jobbik koalíció vezetője a férje. Elmagyarázta, hogy miért nincsenek sztrájkok (mindenki retteg természetesen), és követelte, hogy azért legyenek. Nem szeretne Nemzetek Európáját, ellenben Európai Egyesült Államokat igen. Jött Hadházy Ákos, aki ezúttal két lábon állt. Ő is feladatokat osztott ki az alig több mint ezerfős közönségének. Példátlanul trágárkodott: szánalmas balfaszok vagyunk, mondta, már amennyiben nem váltják le tíz percen belül a törvényesen megválasztott kormányt.Az antiszemita Jakab Péter nagyon dühösen nem mondott semmit, majd egy kevéssé ismert LMP-s magyarázkodni kezdett, azt próbálta megideologizálni, miért vannak ilyen kevesen: előbb a nagyon hidegről beszélt (délelőtt a Múzeumkertnél ezek szerint kánikula volt, nyilván azért voltak ott 20 ezren), meg hogy milyen kitartás kell egy ilyen hosszú programhoz, ennyi hozzászóló meghallgatásához. Bősz Anett a Liberálisoktól pedig egyetértést akart, meg vitát is. Teljesen világos.


forrás: Origo

Ha jól látta az Origo, az egyik Soros-oldal közvetítésén, Szél Bernadett következett, idézni nehéz tőle bármit. Jávor Benedek pedig Brüsszelt dicsérte. A program egy zavaros 12 ponttal ért véget. Majd egy rémes szóviccel: a konferanszié azt mondta a „tömegnek”, hogy mindenki emelje fel a mobiltelefonjait (nyilván mindenkinél van öt darab telefon – azt kizárjuk, hogy csak magyarul nem tud, és nem ismeri a magyar nyelvben a több birtokos, egy birtok idevágó szabályát), és bár nappali fény volt, azt mondta, hogy mutassuk meg, most is tudunk világosságot csinálni, majd jött a rendezvény színvonalához méltó szóvicc: ebből nem lesz Világos! Világos: ahol letették a forradalmárok 1849-ben a fegyvert. A világosi fegyverletétel, ami a magyar szabadságharc végét jelentette. Mindezt 2019. március 15-én, Budapesten, az ellenzéki tüntetés végén – tudatja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán: a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti az Európai Néppártban jogainak gyakorlását

  Orbán: a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti az Európai Néppártban jogainak gyakorlását

  A Fidesz egyoldalúan felfüggeszti jogainak a gyakorlását az Európai Néppártban (EPP) az EPP által felkért háromtagú bizottság jelentésének elkészültéig – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán Brüsszelben az EPP politikai gyűlésének ülése utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján, amelyet élőben közvetített az M1 aktuális csatorna.

 • Béla és bandája

  Mielőtt a gyilkosságra térünk nevezzük meg a gyilkost. Akinek – kis túlzással – annyi neve volt, mint álneve Ságvári Endrének.

 • Családbarát Magyarország

  Családbarát Magyarország

  A családvédelmi akcióterv a következő lépés a családbarát Magyarország felé vezető úton – mondta Novák Katalin, az Emmi államtitkára az MTI-nek.