2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Eger

Teljesen megújul a Sas út

A beruházás során 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak–déli hálózathoz. Összesen tízezer négyzetméter terület kap új burkolatot.

– Az már a tervezéskor – és persze a korábban tartott lakossági fórumon is – kiderült, hogy nemcsak az ott lakóknak, hanem minden egrinek fontos a Sas utca felújítása – mondta Habis László polgármester a projektszerződés aláírásakor.


A tervek, miszerint „faltól falig” újjászületik a lakosság és a gazdasági infrastruktúra szempontjából is frekventált terület, rengeteg zöld, füves-fás részt alakítanak ki. Ez a rehabilitáció rendkívül fontos, mivel a szakasz évtizedek óta ipari területként funkcionált. Felújítják a patakhidakat, az ivóvíz gerinc- és bekötővezetékeit, a termálvízvezetéket, valamint a szennyvízcsatornát és a gázelágazásokat is kicserélik. Emellett új várakozóhelyeket és parkolókat alakítanak ki.

Tízezer négyzetméternyi terület kap új burkolatot

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.