EUR: 320,37 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Terroristát fogtak Budapesten

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) közös akciójának eredményeként Magyarországon fogták el az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik magas rangú vezetőjét, akt le is tartóztattak. A szír férfi kivégzéseket irányított.

Az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetőjét fogták el pénteken Magyarországon a Fővárosi Nyomozó Ügyészség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai – közölte az M1 Híradója. A férfit tegnap le is tartóztatták.


A TEK megerősítette a hírt. F. Haszan 2016-ban hagyta el Szíriát, Görögországban menekült kérelmet nyújtott be, melyet a hatóságok elfogadtak. A szíriai férfi ezzel az úti okmánnyal érkezett a budapesti repülőtérre tavaly december 30-án. A migráns korábban több európai országában is megfordult.

A Fővárosi Főügyészség szerint Haszan hamis papírokkal igazolta a vele lévő nő személyazonosságát. Ezért a bíróság embercsempészés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint kiutasította Magyarországról. A kitoloncolás végrehajtásának érdekében a férfi idegenrendészeti őrizetbe került a nyírbátori menekültügyi központban.


A 27 éves férfi a migránstáborban fekete ruhákban járt, mint az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai, viszont nem vett részt a közös imákon. Haszan az állomáson lévő migránsokkal verekedésbe keveredett.

A férfi feltehetően 2016 óta az Iszlám Állam tagja, sőt magas rangú vezetője. A dzsihadista a szíriai Homsz városában személyesen is részt vett húsz ember kivégzésében és szerepelt a terrorszervezet propagandavideóiban is. E mellett öngyilkos merényletek szervezésében is részt vett.

 

Haszant pénteken hét órán keresztül hallgatták ki, jelenleg kiemelten őrzik egy rendőrségi fogdában. Ügyvédje, dr. Kelen László szerint ügyfele – akit “súlyos terrorista vádakkal illetnek” – tagadta bűnösségét. A gyanúsított ellen Magyarországon is lefolytatható a büntetőeljárás.

Továbbra is kérdés, hány hasonló terrorista juthatott a menekültáradattal Európába.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.