2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb XIII.kerület

Testvére miatt váltott súlycsoportot, és Európa-bajnok lett

A Budapesti Honvéd birkózója, Lévai Zoltán testvére miatt váltott súlycsoportot, ami végül jó döntésnek bizonyult. A magyar birkózó ugyanis az újvidéki U23-as birkózó Európa-bajnokságon a 82 kilogrammosok között aranyérmes lett, míg testvére, Lévai Tamás a 77 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet nyert.

Eddig tizenkét korosztályos világversenyen állt dobogóra, és most tizenharmadszor is biztos érmes Lévai Zoltán, aki két évvel ezelőtt Szombathelyen, a kötöttfogású 75 kilósok között volt már U23-as Eb-győztes.


Lévai Zoltán arany, testvére Tamás bronzérmet szerzett a korosztályos Európa-bajnokságon

– Az utóbbi hónapokban az öcsém akkorát nőtt, hogy kilóban utolért, ezért megpróbáltuk kihozni a helyzetből a maximumot. Egy súlycsoportban csak egy birkózó indulhatott az Eb-n, így én mentem 82 kilogrammban. Új helyzet volt, de megoldottuk. Sokat agyaltunk, és ez lett a vége – mondta Lévai Zoltán, aki a súlycsoportváltás miatt számára ismeretlen közegbe került. – Egyik birkózót sem ismertem az új súlycsoportomban, de szerencsére ott volt a videómegosztó portál. Végigvettük a lehetséges ellenfeleket, és mindenki ellen személyre szabott taktikával mentem fel a szőnyegre. Örülök, hogy minden bejött, amit terveztünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.