EUR: 326,45 Ft
CHF: 289,29 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb Kecskemét

Több százan ropták a néptáncot

Apró lábak kopogásától volt hangos a közelmúltban a Móra Ferenc Általános Iskola tornaterme: 300 gyermek lépett fel a hagyományos néptánctalálkozón.

A kicsik nagyon jól érezték magukat

 

– Közel húsz éve minden évben megszervezzük ezt a néptánctalálkozót. Kezdetekben azzal a céllal hoztuk létre, hogy a tavaszi fesztivál előtt a város általános iskoláinak néptánccsoportjai bemutatkozási lehetőséget kapjanak. Most már nemcsak Kecskemétről, hanem a város környékéről is érkeznek táncos lábú gyermekek – mesélte Kecskésné Marthi Mariann, a Móra Ferenc Általános Iskola vezetője.


Kecskésné Marthi Mariann tagintézmény-vezető nyitotta meg a találkozót, amelyre a város és a tankerület képviselői is eljöttek. Kiemelte, remélik, hogy a hagyomány továbbra is folytatódik, a jövőben is szeretnék megtartani a tánctalálkozót. A tagintézmény-vezető hangsúlyozta: a találkozó nem verseny, hanem lehetőség a bemutatkozásra és népi hagyományaink ünneplésére, ápolására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.