2019. április 23., kedd
Béla

Extra

Törőcsik Mari: A Jóisten az ölében tart

Nem is lehetne boldogabb a 83 éves Törőcsik Mari, aki Kossuth Nagydíjat kapott. A színésznő megkönnyezte, hogy újra ilyen fontos elismerésben részesült, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök személyesen adott át. 

„Amikor felhívtak, hogy a miniszterelnök úr személyesen hozza el nekem a díjat, majd elájultam. Már a hír hallatán is jobban lettem, ami rám is fért, mert mostanában nem éreztem magam túl jól. Előző nap sokat pihentem, hogy összeszedett legyek, és bár a beszéd nehezen megy, két órán át beszélgettünk” – mondta a Ripostnak a 83 éves Törőcsik Mari, aki március 15-e alkalmából kapott Kossuth Nagydíjat. Sajnos az egészségi állapota nem engedte, hogy személyesen vegyen részt a pénteki budapesti ünnepségen, így Orbán Viktor miniszterelnök másnap maga vitte el neki a díjat velemi otthonába.
„Van már Cannes-ból életműdíjam, kétszer kaptam Kossuth-díjat, de erre vagyok a legbüszkébb, hiszen a színészek között én vagyok az egyetlen, aki harmadszor ölelheti magához a szobrot” – tette hozzá már a Borsnak a művésznő, ugyanakkor azt is elismerte, hogy sokszor nagyon fáradtnak érzi magát, de az emberek szeretete, amelyet egész nap érez, egyre erősebbé teszi, az egyetlen bánata, hogy állandóan fáj a keze.
1952 óta egyébként mindössze tizenkétszer adták át a Kossuth Nagydíjat.
„Megkönnyeztem, amikor értesítettek, azóta is meg vagyok hatódva. Úgy érzem, a Jóisten az ölében tart engem, vigyáz rám” – mondta a Ripostnak Törőcsik Mari, aki az egyik legtöbb elismeréssel rendelkező színművész Magyarországon.


Törőcsik Mari
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Törőcsik Mari és Orbán Viktor fotó: Facebook

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Tatár Csilla: Előnyömre változtam

    Tatár Csilla: Előnyömre változtam

    Tatár Csilla csinosabb, mint valaha. A műsorvezető kisfia, Milán születése után nagyon nehezen regenerálódott, és közel két év telt el, amíg a teste és a lelke is készen állt a rendszeres mozgásra.

  • Lakásra és esküvőre költi nyereményét az Exatlon győztese

    Lakásra és esküvőre költi nyereményét az Exatlon győztese

    Véget ért a hónapok óta tartó kemény küzdelem a TV2 Exatlon Hungaryben. A győztes, Huszti Kata kemény heteken van túl, egyszer már kiesett a versenyből, a sorsnak köszönhetően azonban ő vihette haza a 20 milliós főnyereményt, amit lakásfelújításra, esküvőre és utazásra költ majd.