2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Extra

Trónok harca: Eljött a tél! Mit tudunk eddig?

Április 15. – ezt mantrázza a Trónok harca összes rajongója. Ekkor mutatják be ugyanis a befejező évad első részét, az előzetes pedig kedden már vírusként terjedt a neten. Rengeteg teória, végtelen sok kérdés és ezernyi válasz kering a rajongók között, ezek közül azonban nem lehet tudni, melyik jön be. Egy biztos, „eljött a tél, tele iszonyattal”, és hamarosan kiderül, kié lesz a vastrón. A Lokál összeszedett néhány tényt az új előzetesből, ami már nem titok többé. 

Már az első előzetesből megtudtuk, hogy Daeny és Sansa találkoznak, és Deres úrnője behódol. A sárkányok láttán a Stark lányok reakcióját még csak most látjuk. Ahogy pedig az lenni szokott: Sansa csodálkozik, Arya pedig imádja a közelgő harc gondolatát.

„Ismerem a halált. Sok arca van. Kíváncsi vagyok, ez milyen lesz.” Profimedia, Ferrari

A hetedik évad zárójelenete után nem volt kérdés, hogy Daenerys és Jon együtt harcol. Jon felkészíti a seregeket a közelgő összecsapásra: Jönnek. Az ellenségünk nem fárad. Nem áll meg. Nem érez.

Missandei és Szürke Féreg végre az egész világ előtt felvállalják kapcsolatukat.

Cercei, úgy tűnik, mégsem várandós, hiszen széles mosollyal kortyolgatja a bort. Bár elvileg az ikertestvérét sem illene ágyba vinni, így akár még az is előfordulhat, hogy csupán magasról tesz arra, hogy nem kellene innia.

Cerceit nem hagyta pácban Euron, aki fekete és arany hajókkal érkezik a tenger felől egy óriási hadsereggel.

Profimedia

Gendrynek, Robert Baratheon fattyú fiának óriási szerepe lesz, hiszen ő az egyetlen, aki igazi valyryai acélból is kardot tud kovácsolni. Kizárólag így van esélyük legyőzni a holtakat.

Noha Arya várta a csatát, Észak feltehetőleg elesik, és a harc a holtak ellen Westeros belső részében folytatódik. Ezt arra alapozzuk, hogy Arya Stark sosem fél, nem retteg, az előzetes első néhány képkockája mégis erről árulkodik.

Beric és Tormund élnek! Sokan azt gondolták, hogy elvesztettük a két hőst, amikor az előző évad végén láttuk rájuk omlani a Falat.

 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek